Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
НОВА ШАНСА ЗА АПОТЕКАРЕ
ОДРЖАНА ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА – МАРКЕТИНГ У ФАРМАЦИЈИ

НОВА ШАНСА ЗА АПОТЕКАРЕ

Десета конференција - Маркетинг у фармацији, под називом “Подршка здравственог система у лечењу од стреса”, одржана је прошле суботе у хотелу “Слобода”. Град Шабац је трећи пут заредом домаћин преставницима фармацеутских кућа и апотекарских установа, а скуп је отворио градоначелник Небојша Зеленовић.
-Драго ми је што фармацеути као и лекари, стоматолози и научници сматрају да је Шабац најбоље место за њихово окупљање, и као град учинили смо све да будемо добри домаћини. Јако је важно да се овде искористи прилика за реализовање нових пословних договора – истакао је градоначелник Небојша Зеленовић, и додао да у овом тренутку у Шапцу постоји преко 90 апотекарских установа, те је конференција добра прилика да се нађе решење за нашу градску апотеку, како би они који раде у јавној апотеци могли да нађу посао у некој од приватних.
Професионални развој фармацеута заправо је једна од најважнијих одредница те професије, те управо из тог разлога фармацеутска комора Србије подржава едукативне сусрете и састанке.
-Када се ради о знањима фармацеута, можемо рећи да су она заиста на високом нивоу о чему говоре и бројне континуиране едукације које се организују и спроводе већ неколико година. Сваки фармацеут који ради у апотеци мора да има лиценцу, а она се обезбеђује кроз унапређење знања и прикупљања сертификата управо за конференције као што је ова данас. Наша струка се када говоримо о компетентности и знању високо котира, а оно што нам недостаје јесте уређење апотекарског сектора. Надамо се да ће се кроз усвајање закона о апотекарској делатности и апотекарски сектор подићи на значајно виши ниво – истакла је Светлана Стојков, директор фармацеутске коморе Србије.
Током целодневног програма, реализовани су бројни стручни панели и акредитовани семинари. Осим Града, конференцију је подржала и Сосијет банка, а организатор и домаћин скупа, апотекарска установа “Мелиса”, приликом овог дешавања промовисала је свој први број новог часописа.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa