Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
ОЖИВЉАВАМО ДУХ СТАРОГ ШАПЦА
БЕНД “КАФАНИЦА” тражи инспирацију у традицији

ОЖИВЉАВАМО ДУХ СТАРОГ ШАПЦА

Шабац је град који је у прошлости био познат по многобројним кафанама, у којима се одвијао друштвени и културни живот. Појавом нових музичких праваца и променом начина живота, та некадашња места окупљања боема, заменили су кафићи, сплавови и дискотеке. Међутим, упркос општим трендовима, увек постоје они који инспирацију проналазе у традицији, па је тако заједничка жеља Луке Виторовића и Александра Пуповца, да овом граду врате пређашњи дух кафане, резултирала оснивањем групе “Кафаница”. Сем њих, састав чији репертоар не трпи жанровска ограничења чине и чланови шабачког бенда “Табу”.
-“Кафаницу” чини 7 чланова заједно са “Табу” бендом. Наступамо углавном по приватним прославама, а понекад, петком у ресторану “Камила”. Клупске свирке избегавамо јер нам то с обзиром на чињеницу да нас има много, није исплативо. Људи који нас слушају су различитог животног доба, репертоарски обједињујемо забавну, народну и староградску музику, али сам свестан тога да не можемо свима удовољити јер су укуси различити - објашњава Лука Виторовић, један од ретких који се бави оним што воли и каже да од овог посла може пристојно да живи.
Првенац групе, песма “Немам ја”, ових дана се може чути на неким радио станицама и yоутубе каналу. Текст и мелодија Луке Виторовића у аранжману Александра Пуповца изведени су на акустичним бендовима уз асистенцију Александра Божића. Гости на снимању били су кларинетиста Бранко Новаковић и пратећи вокал Гордана Мијаиловић. Продукција је рађена у Крагујевцу. Тренутно је, по Лукиним речима, актуелно снимање спота, те би за неколико дана песма “Немам ја” требало да добије и своје видео издање.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa