Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
УСАВРШАВАЊЕМ ДО КВАЛИТЕТА
ОДРЖАНИ 33. ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА СРБИЈЕ

УСАВРШАВАЊЕМ ДО КВАЛИТЕТА

Заједно са Савезом учитеља Србије Друштво учитеља Шабац традиционално већ десету годину организовало је Зимске сусрете учитеља Србије. Тим поводом у суботу, 18. марта, триста осмадесет учитеља из Шапца, Богатића, Коцељеве, Владимираца, Љубовије присуствовало је једнодневним семинарима различите тематике.
- Све је осмишљено као Дан стручног усавршавања. Имамо тринаест семинара који покривају различите наставне предмете, али и слободне активности учитеља које имају у школи. Такође имамо један семинар који говори о организацији различитих родитељских састанака. Када смо одабирали радионице или семинаре гледали смо да буду заступљене различите компентенције које ће учитељи да задовоље. Надамо се да ће то да искористе у настави када се врате у своје школе - рекла је Сузана Мијушковић, председница Друштва учитеља Шабац.
Ове године част да буду домаћини припала је ОШ „Јеврем Обреновић“ која је на овај начин отворила манифестацију обележавања Дана школе „Јевремови дани“.
- Са задовољством смо прихватили понуду да будемо домаћини. Број од триста осамдесет учитеља показује колико наши учитељи желе да се едукују и да допринесу што бољем квалитету наставе, а самим тим и да нам деца буду што боља. Захваљујући Друштву учитеља Шабац едукативним делом, који до сада нисмо имали, започињемо и „Јевремове дане“ - додала је директорка Светлана Смиљанић.
Град Шабац већ једну деценију подржава финансијски и организационо Зимске сусрете учитеља који су из године у годину све посећенији.
- Оно што нам је јако важно да су школе домаћини прихватили да заједно са Градом организују ове Зимске сусрете тако да сваке године имамо другу школу. Посебно нам је значајно да се школе укључе што више у стручно усавршавање. Да не говоримо о значају учитеља у самом образовном процесу и о њиховим постигнућима што говоре резултати, да кажемо мерења, на европском нивоу где су наша деца до четвртог разреда са постигнућима у самом врху Европе и света - истакао је др Горан Стојићевић, помоћник градоначелника задужен за образовање.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa