Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
ЈАКА ЧЕТВОРКА
ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ ОЦЕЊЕНА НАЈВИШОМ ОЦЕНОМ ТОКОМ СПОЉАШЊЕГ ВРЕДНОВАЊА

ЈАКА ЧЕТВОРКА

Тимски рад и залагње свих запослених, али и показано знање ученика, како на такмичењима из свих предмета, тако и на завршним испитима, допринело недавном успеху
Све оно што су протеклих година радили и постизали у ОШ „Јанко Веселиновић“ недавно је оцењено највишом оценом. Током дводневне посете, 23. и 24. марта, тима евалуатора, просветних саветника, од тридесет индикатора двадесет девет је оцењено највишом оценом. Ако се зна да је за највишу оцену, четворку, потребно да се у најмање двадесет три области школе искажу ово је више него одличан успех.
- Поносни смо на успех који смо постигли. Без тимског рада и залагања свих нас који радимо у школи не би могао да се постигне такав завидан резултат. То је вишегодишњи труд и континуирани рад свих запослених, али и ученика који су се свим срцем трудили да се овако добро пласирамо – рекла је директорка школе Љиљана Стојановић.
Постигнућа ученика, као и чињеница да сваке године на завршном испиту имају један од најбољих резултата који је изнад републичког нивоа, иду у прилог овој школи која је добила и похвале из области наставе и учења.
- Добили смо похвале да колеге на један креативан начин раде уз коришћење нове технологије у образовању, као и за наставни процес који се реализује у складу са трендовима. Чињеница је да се и континуирано усавршавају. Колеге врло радо, чак и о свом трошку, похађају семинаре како би се и сами што више едуковали. То је један ентузијазам који, чини ми се, карактерише све просветне раднике.
Продужени боравак, сала за физичко васпитање, кабинет за ликовну културу са специфичним клупама, седам учионица опремљених бим пројекторима, су више него одличан пример добро опремљеног школског простора.
- Свих ових година радили смо на томе да наши ресурси буду што бољи. У томе су нам помогли родитељи, компаније својим донацијама. Недавно смо се обратили „Телекому“. Захваљујући донацији од 300.000 динара потпуно смо модернизовали информатички кабинет. Када су у питању људски ресурси стручно су заступљени сви предмети. Тренутно имамо само проблем са немачким језиком јер је колегиница на породиљском боловању.
У области ЕТОС, која обухвата безбедност ученика и међуљудске односе у колективу, такође је постигнута највиша оцена.
- Имамо ту срећу да смо школа у центру. Ушушкани смо и немамо тих проблема у смислу безбедности. С друге стране, због нашег позиционирања у граду, немамо школско двориште, пространо, лепо. Надам се да ће сугестија евалуатора да школско двориште избетонирамо или асфалтирамо, бити у догледно време урађена. Пре неколико година, када је рађена нова водоводна канализациона мрежа, нарушена је та целина. Када су у питању међуљудски односи ми смо једна целина која заједнички дише што је и допринело овом успеху.
Оно по чему су се издвојили од других школа је осамнаестогодишња традиција излажења школског листа „Ђачко срце“ за који су прошле године добили и трећу награду на републичком нивоу.
- Оно по чему се, такође, разликујемо јесте и широка лепеза наших активности. Нисмо фокусирани на успехе само у једном предмету него у свим. Наравно, ту је и сарадња са локалном заједницом. Укључујемо се у све акције, манифестације у граду. Увек смо ту да подржимо.
Најпоноснији су и на коментар да нису уочене никакве разлике између наставног процеса у издвојеним одељенима и матичне школе.
- Одувек сам у „Јанковој“ школи, а као учитељ увек сам радила у издвојеним одељењима. Знам за потребу колега да истовремено буду и део колектива у матичној школи. Зато се трудим да никада не осете да су искључени из било каквих акција и манифестација које се реализују и у матичној школи. На основу овога што смо заједнички постигли сигурна сам да ћемо ову оцену оправдати за пет година – поручила је директорка.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa