Инфо

13. април 2017.13. апр 2017.
Част и обавеза
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ПОТПИСАЛО СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА КОЛЕГАМА ИЗ РУСИЈЕ

Част и обавеза

Током 2018. године шабачка публика имаће прилику да погледа неку од представа Московског драмског театра на Перовској. Исто тако ансамбл Шабачког позоришта гостоваће са представом „Перикле“ у Москви. Све то ће се реализовати захваљујући споразуму о сарадњи који су прошлог четвртка у Шабачком позоришту потписали директори Зоран Карајић и Андреј Маратович Панченков.
- Веома сам задовољан јер сарадња са великом Русијом, која има изузетне театарске традиције, можда и најбоље на свету, за нас је част и велика обавеза. На неки начин и велико признање за наш досадашњи рад. Ми ћемо сарађивати са Позориштем на Перовскај из Москве најпре разменом представа. Вероватно ћемо размењивати и уметнике, редитеље, сценографе, костимографе, глумце. Можда направимо и неки заједнички пројекат. Радујем се, не због тога што ћемо ићи у Москву да играмо, него због тога што смо постали позориште које има озбиљно уважавање не само у земљи него и у иностранству. Они су нас одабрали као што су нас одабрали Литванци, Бугари, Македонци, Босанци. Тражени смо и то је добро. То само води даљем напретку и развоју нашега позоришта. Не може да одмогне никако – изјавио је директор Зоран Карајић по потписивању споразума.
Потписаници споразума надају се да ће се овај својеврсни позоришни мост од Шапца до Москве још више учврстити током наредних година.
- Веома смо радосни што смо потписали са Шабачким позориштем протокол. Први пут смо у Шапцу и драго ми је што се то десило у време Фестивала. Морам признати да сам се просто изненадио када сам одгледао представу „Иванов“ Народног позоришта у Београду. Надам се да ће се наша сарадња продужити и да ће позориште из Шапца бити код нас на Фестивалу „Словенски венац“ и на Гастрољу. Можда урадимо и заједничку поставку, ваши и наши глумци, у једној сцени, једном спектаклу. Мислим да ваши редитељи могу поставити на нашој сцени српску класику. То нас веома интересује зато што смо се ми увек уважавали. Постараћемо се да се све то оствари – рекао је Андреј Маратович Панченков, директор Московског драмског театра на Перовској.

О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa