Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Гудбај телевизору

Док се уобичајни живот у нашој вароши полако, али сигурно, вратио у нормалу, у неким другим срединама изборна кампања као да је у пуном јеку.
То је приметио и Лале из Преког шора. Свакодневно прати сва дешавања у земљи, а нарочито на улицама Београда, Новог Сада, Ниша...
- Лале, шта те то толико окупира, па и даље о свему томе водиш рачуна – упита га пријатељ из детињства Сића.
- Не могу више Сићо, мајке ми. Избацио сам јутрос телевизор из стана. То чудо више не станује у мојој кући – одговори му Лале.
Сићу то није много изненадило, јер и сам већ неко време нема телевизор у својој дневној соби и релативно мирно живи.
- Од овог стварно може да се рикне. Те лупа јаја генералу и министру, те отвара наплатну рампу, те иде код патријарха на примање. Виде ли ти то – упита га Лале.
- Како и где да видим када немам више ту кутију – одговори питањем Сића.
Сада се и он сетио, али га је изненадило што је Сићу интересовало шта се то десило.
- Сметао му онај Јеремић што је искакао по друштвеним мрежама, али не смета сам себи што га има где год и кад год хоће. Учинило ми се јуче да је кибицовао и патријархову фотељу. Није смео да устане да му случајно не заседне – покуша Лале да навуче осмех свом другару на лице и успе.
- Ти си бре Лале луд. Има неко да те ухапси што лупаш – напомену Сића.
Лале дода да се не плаши, јер када победиш страх у себи нема тог ко може да те поремети.
- Замисли да је пре неко вече сијао од среће када је саопштио резултате са поновљених избора и то на три места. Он је прекинуо програм на телевизији да каже да је освојио 792 гласа. Додуше, споменуо је резултат у проценту, 70 и кусур, али ко бре то ради Сићо, за бога милога – настави Лале.
- Чек то је стварно занимљиво. Он је имао ванредно обраћање нацији због 792 гласа? У пола десет увече? Е, то је већ озбиљно. Да ли је поново грлио Небојшу – сада узврати питање Сића.
- Ма, не. Није ни било Небојше у том преносу. Мало смо се забринули шта је са њим, али кажу да је све у реду – одговори Лале.
Сића не може да верује да се неко обраћа народу, ванредно због 792 освојена гласа, и схвати колико живот има смисла када је лишен за такве информације. Али, сетио се шта је све гледао док је телевизор красио зид у његовој дневној соби.
Добродошао ти мени у клуб без телевизора. Ено, и дерби нисам гледао, а камоли да гледам те резултате са три поновљена места. Видећеш да ће ти 792 пута бити боље сада када га више нећеш видети – заврши разговор Сића.
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa