Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
МИНА МИЛОШЕВИШ, НАТАЛИЈА ГРУЈИЋ И СОФИЈА ДУКИЋ

МИНА МИЛОШЕВИШ, НАТАЛИЈА ГРУЈИЋ И СОФИЈА ДУКИЋ

УЧЕНИЦЕ ЗА ПОНОС ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ИЗ ШАПЦА

МЕДАЉЕ И ПЕТИЦЕ МОГУ ЗАЈЕДНО

У шабачкој Основној школи „Ната Јеличић“, у одељењу ИВ-1 учитеља Горана Костића, као и у свим другим школама и одељењима ученика четвртих разреда, има много ученика заинтересованих за музику, плес, игру, спорт... Има оних који уживају у учењу, али и оних који тиме нису баш одушевљени.
Ово одељење учитеља Горана има једну малу трочлану дружину која је привукла додатну пажњу. За Софију Дукић, Наталију Грујић и Мину Милошевић кажу да имају врло интересантну комбинацију хобија. Оне су колекционари петица у школском дневнику и бројних медаља на разним такмичењима. Учитељ каже да су изузетно успешне и на спортском и на школском „терену“.
- Бавим се гимнастиком. Четири године заредом освајала сам златне медаље на Данима гимнастике у Новом Саду, у групним гимнастичким кореографијама. Ове године освојила сам бронзану медаљу на Општинском такмичењу у гимнастици. Обожавам овај прелепи спорт, трудићу се још више и могу да обећам још много медаља са такмичења која тек долазе - истиче Софија Дукић.
- Много волим рукомет, тренирам зато редовно, али и редовно учим и зато сам одличан ђак. Мој хоби је прављење фризура. Правим их себи, млађој сестри и другарицама. У слободно време волим да цртам и тренирам рукомет. Овим спортом бавим се од своје шесте године у клубу „Медицинар“, најбољем клубу у Србији, код одличног тренера Владимира Павловића. Са клубом сам већ освојила три медаље. Прву медаљу освојила сам на турниру у Новом Саду. То сребро ме је много обрадовало. Другу медаљу, такође сребрну, освојила сам у фебруару ове године у Зрењанину, на међународном турниру. Трећа, најсвежија медаља стигла је почетком априла. Ту медаљу, уједно и прву златну, освојила сам са другарицама у Новој Пазови. Ових дана ме очекује још један турнир у Новом Саду. Ето прилике за ново одличје. За мојих десет година научила сам много ствари, најважније је да никада не одустајете од онога што волите да радите. Бавите се спортом - поручује Мина Милошевић.
- И ја сам ученица одељења ИВ-1 код нашег учитеља Горана Костића. Одличан сам ђак, немам проблема са учењем, школа је супер, али обожавам атлетику. Бавим се атлетиком већ годину и по у АШК „Темпо“ из Шапца. До сада сам освојила пет медаља. Прву сребрну још пре две године у скоку увис у Шапцу, другу, такође сребрну, освојила сам из „дечје“ атлетике. То такмичење организовано је у нашем граду. Бронзану медаљу освојила сам прошле године у Сремској Митровици из бацања вортекса. Четврта медаља била је златна, освојена на шабачком јесењем “Кросу Сокола Србије“, прошле године. Пету медаљу освојила сам ове године у Шапцу, у тробоју - трчање на тридесет метара препоне, бацање медицинке и трчање на 200 метара. Додатно ћу се посветити атлетици, али и новим школским обавезама од петог разреда. Сигурна сам у нову „жетву“ медаља и петица - наглашава атлетичарка Наталија Грујић.
Д. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa