Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
У ШАПЦУ БЕЗ СТАЈАЊА  У РЕДОВИМА
ОМОГУЋЕН УПИС ДЕЦЕ У ВРТИЋЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

У ШАПЦУ БЕЗ СТАЈАЊА У РЕДОВИМА

Грађани Шапца уместо у редовима и на шалтерима могу да уписују своју децу у вртиће уз помоћ интернета, путем Националног портала еУправа. Сва документа која су до сада била потребна за пријаву мења један образац, а процес уписа је једноставан и у потпуности бесплатан
Поводом уписа деце у вртић Педагошке установе „Наше дете“ електронским путем, одржана је у Градској кући конференција за новинаре. О овој услузи која се примењује од 15. маја говорили су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић, директор Дирекције за електронску управу Душан Стојановић, директортка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић, начелница Одељења за општу управу у Градској управи града Шапца Вера Пантелић и Катарина Николић мајка једногодишње Софије која је прва пријавила своје дете у вртић овим путем. Шабац је осим Београда и Сремске Митровице трећи град у Србији који има ову могућност.
Грађани Шапца уместо у редовима и на шалтерима могу да уписују своју децу у вртиће уз помоћ интернета, путем Националног портала еУправа. Сва документа која су до сада била потребна за пријаву мења један образац, а процес уписа је једноставан и у потпуности бесплатан. Предаја захтева за упис одвијаће се у два корака - попуњавањем и слањем пријаве. За слање захтева довољно је да корисник отвори налог на Националном порталу електронске управе.
-Услугу еВртић омогућили смо зато што је Шабац добра управа, што је евидентно и доказано. Ово је услуга која је прва креирана на захтев грађана. Радећи једно истраживање пре годину и по дана дошли смо до сазнања да је једна од топ 5 услуга и та. Међутим, онда смо урадили статистичко истраживање у еУправи и увидели да најобученији људи који користе рачунаре, ако посматрамо наше становништво, су особе између 18 и 45 година. Такође смо приметили да су то људи који у тим годинама имају децу. Када смо укрстили још неколико параметара видели смо да је то старосна структура људи који користе портал еУправе и би та услуга требало да буде хит. Из тих разлога смо од 5 услуга изабрали и имплементирали први пут прошле године баш њу. То је прва услуга која је победила шалтер – истиче Душан Стојановић.
Овај начин уписа с обзиром на то да је отворен конкурс осим родитељима и запосленима у предшколској установи знатно олакшава рад и сам процес уписа. Практичан је и лако применљив. Извештаји сваког дана показују да је број деце уписан на тај начин из дана у дан све већи.
-Услуга је намењена категорији грађана којој је време посебно драгоцено - родитељима малолетне деце. Они више неће морати да изостају са посла или одустају од својих обавеза и планова, како би прибавили папире потребне за упис. Цео процес моћи ће да обаве уз помоћ рачунара, таблета или телефона и интернет конекције. Овом услугом штеди се време и новац родитеља али и доприноси уштеди у буџету Града Шапца - истакао је Душан Костадиновић.
Онлине упис деце у Предшколску установу „Наше дете“ настао је као резултат заједничког рада Министарства државне управе и локалне самоуправе, Дирекције за електронску управу, Града Шапца, Министарства привреде - Централног регистра обавезног социјалног осигурања, као и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања - ПИО Фонда.
-Пре свега желим да изразим задовољство овом услугом и тиме што је она почела активно са радом у време када већ имамо упис дечака и девојчица у предшколску установу. Оно што треба да знамо је да је Градска управа града Шапца максимално посвећена еУправи. Имамо једном недељно састанке на којима пратимо колико смо одмакли у сарадњи са Дирекцијом. Оно што је јако важно јесте да ће ова услуга умногоме бити олакшица пре свега нашим суграђанима тако што неће морати више да иду од шалтера до шалтера, него ће на једноставан начин моћи да упишу своју децу у вртиће управо у години када славимо 130 година предшколства – истиче Немања Пајић и наводи да се из буџета Града Шапца за предшколске установе издваја петнаест одсто, односно близу пола милијарде динара, а ако додамо основно и средњошколско образовање долазимо до четвртине буџета.
Конкурс
У предшколској установи “Наше дете” у току је Конкурс за пријем деце за радну 2017/18. годину који траје до 26. маја 2017. Детаљније информације родитељи могу да погледају на званичној интернет страници предшколске установе њњњ.наседете.орг
К. Јекић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa