Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
Свуда за свакога
НИЗОМ АКТИВНОСТИ ОБЕЛЕЖЕНА НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА

Свуда за свакога

Као и свуда у свету, а и широм наше земље, низом активности обележена је Недеља Црвеног крста која се ове године одржава под мотом „Свуда и за свакога“. Активности су започете посетом и уручивањем поклона старим волонтерима и акцијом добровољног давања крви у Месној заједници Прњавор, а настављене едукативном радионицом из програма „Борба против трговине људи“ у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, извођењем представе ученика ИИИ3 ОШ „Ната Јеличић“ с којом су се представили на Позоришном фестивалу за ученике од првог до четвртог разреда у Београду.
На национални дан доборвољних давалаца крви, у четвртак 11. маја, у сали КУД „Абрашевић“ уручена су признања институцијама које су дале велики допринос у области давалаштва крви, као и победницима на конкурсу „Крв живот значи“. Велико хвала свим суграђанима, хуманистима, који у току године дарују преко четири хиљаде јединица крви, чиме се мало који град може подичити, упутио је председник Скупштине Црвеног крста прим. др Мирослав Поповић.
- Мисија Црвеног крста је света, не само у ширењу добровољног давалаштва крви, него је то и брига о настрадалима у несрећама, о сиромашнима и гладнима, о онима којима треба помоћ у свакодневним институцијама, које живот нажалост намеће. Бавимо се и промоцијом здравих стилова живота, обуком пионира и омладине (и других волонтера) у пружању прве помоћи – рекао је између осталог прим. др Поповић.
Захвалнице Црвеног крста Шабац добиле су: Средња пољопривредна школа са Домом ученика, Економско-трговинска школа и Техничка школа. За своје виђење теме „Крв живот значи“ испољено кроз литерарно и ликовно ствралаштво међу основцима награђени су ученици четвртог разреда ОШ „Мајур“ Огњен Вучковић и Бојан Максимовић. Код средњошколаца највреднији су били ученици Стручне хемијске и текстилне школе, а за најбоље радове проглашени су радови ученика трећег разреда Александра Илић и Милице Арнаутовић, и матуранткиње Марине Пајовић. За ликовни рад трећа награда додељена је Бојани Божић, ОШ „Јован Цвијић“ Змињак.
За остварене резултате у хуманости Захвалнице Црвеног крста Шабац припале су и месним заједницама Маови, Петковица, Грушић, Слатина, Бела река и Мајур, као и предузећима, установама и удружењима: ЈКП „Стари град“, ЈКП „Водовод“, „Телекому“ (радна јединица Шабац), „Хемофарму“, КУД „Абрашевић“, Културном центру и Савезу извиђача.
За праћење активности Црвеног крста захвалност је упућена и медијима РТВ Шабац, РТВ АС, ТВ Коперникус, „Подринским новинама“ и „Гласу Подриња“ којима су такође додељене Захвалнице.
Градским такмичењем дванаест екипа прве помоћи из основних школа, као и екипе подмлатка и омладине Црвеног крста Шабац прошлог петка заокружена су дешавања протекле седмице поводом Недеље Црвеног крста.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa