Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ
У СПОРТСКОЈ ХАЛИ „ЗОРКА“ ОДРЖАНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ

Протеклог уторка деветсто ученика од првог до четвртог разреда из једанаест школа из Шапца и околине узело учешће у спортском надметању организованом у оквиру пројекта града Шапца „Расти здраво, спорт у школе“
Свечаним дефилеом професора физичке културе, реализатора програма „Расти здраво, спорт у школе“, основних школа „Јанко Веселиновић“ Шабац, „Николај Велимировић“ Шабац, „Војвода Степа Степановић“ Липолист, „Краљ Александар Карађорђевић“ Прњавор, „Мића Станојловић“ Коцељева, „Јеврем Обреновић“ Шабац, „Мајур“ из Мајура „Стојан Новаковић“ Шабац, „Ната Јеличић“ Шабац, „Вук Караџић“ Шабац, „Лаза К. Лазаревић“ Шабац и интонирањем химне протеклог уторка у Спортској хали „Зорка“ отворене су Спортске игре младих.
- Мислим да смо као и увек на правом путу. Ово је стварно слика која врло често иде из Шапца. Програм „Расти здраво, спорт у школе“ или како ми зовемо Мала олимпијада је нешто одакле стварно треба да потекну нови асови који ће нас маторе полако потиснути у заборав, а тиме добити и неке нове олимпијске победнике. Увек је пуно срце видети оволико добре енергије на једном месту. Само да пожелимо да се деца не повређују и остану цео живот у спорту – рекао је Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шабац који је подржао овај пројекат.
Пројекат „Расти здраво, спорт у школе“ пре седам година покренуо је град Шабац уз подршку Савеза за школски спорт Србије. Јединствен програм овог типа у Србији бесплатан је и намењен је ученицима од седам до десет година. Укључене су двадесет четири спортске јединице са око 1.600 ученика, а на реализацији учествује двадесет професора физичког васпитања.
- Драго ми је кад видим овакву енергију, расположену децу. Мислим да су сви они данас победници јер су изабрали да се баве спортом. Програм „Расти здраво, спорт у школе“ који је препознатљив у граду Шапцу сада се реализује и на републичком нивоу тако да смо поносни на ту чињеницу. Поносни смо што су и наша деца међу најбољим спортистима у нашој земљи. То само даје гаранцију да ће Шабац и остати град спорта. Да би тако било морамо радити на обезбеђивању услова, пре свега за наше најмлађе спортисте. Средили смо атлетску стазу на нашем Градском стадиону. Ускоро ће кренути и сређивање Мачвиног стадиона. Уз оно што смо и раније урадили имамо јасне планове да побољшамо и школску инфраструктуру како би наши суграђани могли да се баве, пре свега, озбиљним спортом, професионалним спортом. Јако нам је важно да и деца имају услове за бављење спортом, као и наши рекреативци – изјавио је Немања Пајић, председник Скупштине града.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa