Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
КВАЛИТЕТ ИЗРАЖЕН УСПЕХОМ
ОШ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛА 124 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

КВАЛИТЕТ ИЗРАЖЕН УСПЕХОМ

Премијери представе „Сумњиво лице Јанкове школе“, у адаптацији и режији глумца Душана Симића, поред родитеља, ученика и запослених прошлог четвртка у Шабачком позоришту присуствовали Немања Пајић, председник Скупштине града, др Зорица Јоцић, начелница Школске управе Ваљево, представници Цркве
Ученици и наставници ОШ „Јанко Веселиновић“, као и сваке године за Дан школе припремили су представу. Ове године, прошлог четвртка, на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ Шабачког позоришта премијерно су извели „Сумњиво лице Јанкове школе“ у режији и адаптацији глумца Душана Симића, некадашњег ученика школе.
- Веома смо поносни. Већ традиционално ученици и наставници припремају програм. Наравно, и нови број „Ђачког срца“ је изашао поводом обележавања Дана школе. Куриозитет је да смо стигли до тога да је наш бивши ученик Душан Симић аутор представе. И он сам је пре десетак година глумио као ученик школе „Јанко Веселиновић“, а сад је на понос свих у улози мајстора за припрему представе. Значајна нам је подршка коју нам пружају и наши родитељи и Градска управа. Ове године смо јако срећни јер нам је гост и начелница Школске управе Ваљево – рекла је Љиљана Стојановић, директорка школе.
Начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић истакла је да је у питању квалитетна школа.
- Спољашње вредновање је показало да је ова школа по нивоу квалитета на највишем нивоу, а то је оцена четири. У потпуности су испуњени сви стандарди и сви показатељи квалитета рада једне школе. То значи да се у школи добро ради, да наставници дају максимум од себе, да је организација и руковођење на високом нивоу и да су деца задовољна с обзиром на знања која постижу и на резултате које остварују. Што се тиче уопште шабачких школа ниво квалитета у великој већини је на највишем нивоу. Веома сам задовољна сарадњом са шабачким основним и средњим школама и сви моји комплименти до сада – изјавила је др Јоцић.
Када је у питању квалитет школе похвале на њен рачун дао је и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
- То је једна квалитетна школа. То не кажемо само ми него и екстерна ревизија која је оценила рад ове школе највишом оценом тако да смо и ми задовољни. То је на задовољство, пре свега, оних који раде у школи, а на још веће задовољство ученика што значи да је настава квалитетна. Град Шабац улаже доста у образовање. Ми волимо да кажемо да смо град знања тако да се поносимо свима онима који су допринели да ова школа има тако високу оцену. Наравно, оно што је најважније да из ње излазе млади људи пуни знања и елана да се даље школују и усавршавају – поручио је Пајић.
У прилог реченом ишло је и представљање најуспешнијих ученика школе који су освојили бројне награде на окружним и државним такмичењима током ове школске године, али и глума како ученика тако и професора. Ученици Огњен Ђукић, Татјана Исаиловић, Дуња Кнежевић, Стефан Кузмановић, Растко Јојић, Лена Вујовић, Павле Николић и Александар Симић са професорима Мирјаном Перишић, Надом Мирковић, Зорицом Новаковић и Борком Антонићем уз редитеља Душана Симића показали су и доказали зашто се дуго после премијере прича о представама „Јанковаца“.
ПОВРАТАК КОРЕНИМА
Задовољство повратком у школу изразио је и млади глумац Душан Симић, један од оснивача Омладинског позоришта „Вожд“ Мишар.
- Велико ми је задовољство што сам се вратио „Јанковој“ школи осам година касније и са неким новим младим снагама урадио ову представу. Почео сам да волим овај посао који ми је професија у „Јанковој“ школи путем школских представа. Велико је задовољство било вратити се и са њима урадити причу о томе како „Јанкова“ школа прави представе. Због тога је „Сумњиво лице Јанкове школе“. Такође је било и велико задовољство с њима делити енергију, сцену, рад и од њих нешто научити. Ово је круна нашег рада од месец и по дана. Верујем да ће се допасти и публици, родитељима и свима и да ће показати колико је „Јанкова“ школа јака у свему томе – истакао је Душан.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa