Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
У БОГАТИЋУ И ГЛОГОВЦУ ОДРЖАНИ ДАНИ
ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА

Сећање живи

Овогодишња, трећа по реду манифестација “Дани Јанка Веселиновића”, започета је изложбом о његовом животу и делу коју је у свечаној сали општине Богатић приредио историчар Бранко Станковић. На Јанков велики допринос српској књижевности подсетио је отварајући изложбу књижевник Милета Аћимовић Ивков.
Другог дана ове традиционалне манифестације успостављене пре две године програм је одржан у Глоговцу. Почео је светом литургијом у сеоској цркви посвећеној светим апостолима Петру и Павлу, где је службовао Јанков отац. Потом су положени венци на гроб Јанка Веселиновића и изведен богат културно-уметнички програм у коме су учествовали Фолклорни ансамбл “Ђидо” из Богатића, истоимена певачка група ансамбла и солисткиња Мина Ђукић. Гледаоци су имали прилике да виде и наступе чланова КУД “Јелица” из Црне Баре и мачванског хора под управом Ивана Радовановића.
Прву награду с именом “Јанко Веселиновић” која се додељује за историјски роман установљену пре две године, поделили су Драган Коларевић за роман “Масони и Сарајевски атентат” и Тихомир Несторовић за роман “Илинчићи”. Директорка Културно-образовног центра Тања Јуришић уручила је награде ученицима основцима за најбоље радове на литерарном конкурсу о животу и делу Јанка Веселиновића.
Организатори су били Културно-образовни центар Богатић, месна заједница и црквена општина Глоговац, док је генерални покровитељ била општина Богатић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa