Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
СЛАВА ГРАДА ШАПЦА
ОБЕЛЕЖЕНЕ ДРУГЕ ТРОЈИЦЕ

СЛАВА ГРАДА ШАПЦА

Богослужењем у Храму светих апостола Петра и Павла, а затим свечаном литијом централним градским улицама и резањем славског колача у цркви, Шабац је у понедељак обележио славу - Друге Тројице, силазак светог Духа на апостоле.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић честитао је Шапчанима градску славу, са жељом да имају мир, благостање и срећу у својим домовима, и да у граду сви живе боље.
- Ово је дан када се сабирамо и окупљамо у нашем храму и славимо градску славу. Данас је било дивно прошетати централним градским улицама. Из Шапца смо послали поруку да су пријатељство, толеранција и мир циљеви блиски грађанима Шапца. Желимо да Шабац буде добро место за живот, а да сви суграђани буду поносни што живе у овом граду, поручио је градоначелник Шапца.
Обред резања славског колача обавили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и епископ шабачки Лаврентије, који је истакао да је данас важан дан, дан када црква слави рођендан.
- Сваке године се окупљамо око цркве и под окриљем спаситеља, који бди над храмом и чува све оне који улазе у цркву. Захвалан сам свима који су дошли да заједно поделимо овај радостан дан, рекао је владика шабачки.
Шабац је Друге Тројице као градску славу обележавао до Другог светског рата. Градска слава обновљена је 2001. године.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa