Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Боље фонтана него гроб

Живоје са Летњиковца хтео је да иде на отварање музичко-светлеће фонтане на Славији. Навикнут да напредњаци из Шапца иду главом без обзира на свакаква отварања фрај, питао је оног главног када ће бити организован одлазак, али се непријатно изненадио да тако нешто није планирано.
Одлучио је онда да комшији Мирету помогне око зидања гараже, а да фонтану обиђе у сопственој режији први слободни дан који буде имао. Први пут је о свом трошку отишао да види нешто што је штиклирао као резултат вредног и мукотрпног рада сада већ председника Србије Александра Вучића.
На телевизору је пратио свечани чин. Ем ради, ем бљешти, ем свира. Три у један, помислио је у тренутку и сети се да и Шабац има фонтану, али да је баш и не обилази, јер она није дело његових сабораца па није у реду да јој се диви. Не разуме оне који критикују величанствени објекат на сред Славије. Уосталом, сигуран је да је за Србију брже, јаче и боље да на Славији има фонтану него гроб, па макар то био и Великог Димитрија Туцовића.
И пут га тако нанесе у српску престоницу. Упекло сунце, а она београдска бетончина му црпи енергију немилице. Запалио је од Балканске, преко Теразија ка Славији пун неке необичне милине. Није рачунао, међутим, на неколико проблема.
Зезнуо се, јер је отишао по дану, и неће видети како бљешти. То га је баш погодило, јер је позајмио телефон од клинца како би се сликао поред шарених слапова. Закаснио је да је чује, јер фонтана „свира“ само у одређеним интервалима, а увежбавао је у својој соби, кришом, чувени „мунволк“ од Мајкла Џексона не би ли га презентовао уз звуке фонтане. На крају га је дотукло то што није могао да стигне до фонтане, јер је хтео да се умије од жеге која га је све више савладавала. Да плакне ноге, то је знао да није могуће, јер је дан раније председник рекао да фонтана неће служити тој намени.
Н. К.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa