Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
ДОБРА ПРАКСА НЕМАЧКОГ СЕЛА
ЈОШ ЈЕДАН КОРАК У РАЗВОЈУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

ДОБРА ПРАКСА НЕМАЧКОГ СЕЛА

Тренинг о финансијским и бизнис моделима за модуларне системе даљинског грејања и хлађења одржан је у четвртак у Центру за стручно усавршавање. Овај Тренинг део је пројекта “Подршка развоју тржишта малих модуларних система даљинског грејања и хлађења” у ком учествује Град Шабац.
Поред представника града, састанку су присуствовали и представници Електротехничког факултета из Београда, представници банкарског сектора, као и гост из села Сент Петер из Немачке у ком је постављен мали модуларни систем даљинског грејања.
-Имали смо иницијативу грађана 2008. године да се снабдевамо топлотном енергијом на бази обновљиве енергије у нашем селу. Тако смо решили да направимо мрежу и централу која од пелета и дрвета производи топлотну енергију, рекао је Маркус Бонерт из шварцвалдског села и окупљенима пренео искуства из своје бионергетске задруге.
Члан Градског већа, Славиша Костадиновић, истакао је да Град Шабац наставља са добром праксом своје енргетске политике, која подразумева и енергетску ефикасност и развој обновљивих извора енергије.
-Израда Физибилити студије за Топлану на биомасу је у току. Усвојили смо буџетски фонд енергетске ефикасности, а и ове године планирамо да суфинансирамо све оне мере енергетске ефикасности које смо и до сада суфинансирали, али и да их унапредимо. Наше напоре препознају и представници ЕУ, као и државе из окружења. Могу са поносом да кажем да је Шабац лидер у региону када је у питању енергетска политика, навео је Костадиновић.
На скупу је говорио и председник Скупштине града Немања Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa