Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
ТРУД СЕ ИСПЛАТИ
ПРИСТИГЛЕ РЕПУБЛИЧКЕ НАГРАДЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И
МАТЕМАТИКЕ У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

ТРУД СЕ ИСПЛАТИ

Матуранткиња Марија Бурсаћ освојила друго место из граматике, а шестак Урош Филиповић на републичком такмичењу из математике и физике треће место, а на такмичењу „Кенгур без граница“ друго
Ученица одељења ВИИИ3 ОШ „Вук Караџић“ Марија Бурсаћ и ове године показала је завидно знање из српског језика. На Републичком такмичењу из српског језика, тачније граматике, освојила је друго место.
- Само због једне грешке у целом тесту измакло ми је прво место. Мени лично није било јако тешко јер сам се дуго припремала уз помоћ наставнице, а и сама. Волим српски језик, па ми није било тешко да се спремим и поред других школских обавеза. Свима онима који би желели да се такмиче поручила бих да се потруде и не одустају. Иако можда делује тешко, касније ће се исплатити – рекла је Марија којој је у плану да упише Друштвено-језички или Филолошки смер у Шабачкој гимназији.
За своју ученицу проф. српског језика и књижевности Весна Вуковић има само речи хвале.
- Ово је круна Маријиног рада од петог разреда па до данас. Сваке године освајала је неку награду. У петом и шестом највиши ниво за њих био је Окружно такмичење. Прошле године освојила је другу награду на Републичком такмичењу из књижевности. Могу само да будем поносна. Уопште није тешко научити дете које хоће да учи – истакла је проф. Вуковић.
Да је потребан, поред талента, и истрајан труд и рад потврдио је и ученик одељења ВИ2 Урош Филиповић који је из математике освојио две награде и то на Републичком такмичењу трећу, а на такмичењу „Кенгур без граница“ другу.
- Доста ми је помогао наставник Бора, али и мој отац који баш добро зна математику и физику. Задаци су били средње тежине. Морали смо брзо да их урадимо јер је било мало времена за то. Довољно је само радити и потрудити се па ће се све савладати. „Фора“ је научено применити у раду, а како ја волим математику уопште ми није било тешко – нагласио је Урош који је и на Републичком такмичењу из физике освојио треће место.
Постигнути резултати обавезујући су како за Уроша тако и за проф. Борислава Костића када је у питању наредна школска година.
- Потрудићемо се да и следеће године остваримо и боље резултате иако је сам пласман на Републичко такмичење више него одличан успех. Изузетно сам поносан на Уроша. Ради се о једном великом таленту који, такорећи, уз мало напора савлада изузетно тешко градиво. Са њим радим по посебном плану и програму који се разликује од школског градива јер предњачи у односу на остале. Морам истаћи и велико пожртвовање Урошевог оца Слађана који је у свему учествовао доприневши да Урош оствари што боље резултате – истакао је проф. Бора.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa