Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА
ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

КРУПАЊ ГЛАВНА ТЕМА

Редовна, 20. седница Окружног штаба за ванредне ситуације одржана је у петак. На дневном реду је била једна кадровска измена, поплаве у Крупњу и обука команданата Штаба у Београду.
Редовни члан Штаба је начелник Полицијске управе, па је због промене на овој позицији и у Штабу ранијег начелника Славише Спасојевића сада заменио Зоран Јевђовић, нови начелник ПУ.
Крајем маја поплаве су поново задесиле Крупањ. Вода је ушла у десетак кућа и настале су велике штете на пољопривредним усевима.
-Благовременим деловањем и упозоравањем, превентивним акцијама и ангажовањем два тима за спасавање из Шапца и Новог Сада, као и ангажовањем локалних штабова на терену, предупређене су веће штете. Ипак, није све било могуће спречити, с обзиром на карактер бујичних потока и количину падавина, навео је начелник Мачванског управног округа и командант Штаба Драгослав Милановић.
На седници је презентован и семинар ком су присуствовали командант штаба Милановић и начелник Штаба мр Фадиљ Незири. Обуку је организовао Републички штаб за ванредне ситуације и Национални тренинг центар.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa