Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ЈУНИОРСКО И МЛАЂЕСЕНИОРСКО ЕП – КАЈАК И КАНУ

ЧЕТВЕРЦИ БЛИЗУ ПОСТОЉА

На Европском првенству у Београду пет шабачких представника. На корак од медаље застали Милинковић и Суботић у четверцима на 500 и 1.000 метара
Предвођени тренером Миланом Ђенадићем, шабачки кајак у опреми Србије представљали су: Стефан Васић, Жарко Јаковљевић, Марко Дамњановић (јуниори), Михајло Суботић, и Бојан Милинковић (мл. сениори). У Београду су наши млађи сениори веслали само у четверцима и мало је недостајало да Првенство у својој земљи памте по вредним медаљама. Километарски четверац: Суботић, Џомбета, Расулић, Милковић успешно се пробио кроз квалификације и полуфинале, а у доброј финалној борби били су нешто спорији од руске посаде и морали су да се задовоље најтежом, четвртом позицијом. У чамцу који је веслао на упола краћој деоници (К4 500) наступили су: Бојан Милинковић, Драгосављевић, Болтић и Векић. До финала су стигли сигурно, а у неизвесном сучељавању, четири десетинке однеле су бронзу и “предале” је Румунима.
Кроз “кајакашки квартет” опробали су се и јуниори Стефан Васић, односно Жарко Јаковљевић. Наступ заједно са Тајблом и Врдољаком окончали су у полуфиналу К4 1.000 освајањем четвртог места у својој групи. Васић је наступао и у четверцу на 500 метара, засталом у квалификацијама. Један од најталентованијих српских кануиста, вишеструки шампион млађих категорија Марко Дамњановић добио је прилику да наступи у две кану дисциплине, једноклеку на 200 и 500 метара. У обе категорије се домогао полуфинала.
На Првенству у српској престоници, наша селекција укупно је освојила девет медаља.
д

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa