Инфо

6. јул 2017.6. јул 2017.
Кривина у огледалу

Јанчићарење

У новијој историји српске политичке сцене, која свачим изазвана почиње тамо негде од априла 2012. године, није забележен такав метеорски прелет као што је минуле суботе забележен у Шапцу.
На велику жалост свих чланова Социјалистичке партије Србије њихове редове је напустио „дечко који обећава“. Са друге стране, васколико чланство Српске напредне странке је пресрећно што је у њихове редове приступио „дечко који обећава“.
А био је „дечко који обећава“ још и у Демократској странци, па у Заједно за Србију. Чак четири пута је у својој краткој политичкој каријери био „дечко који обећава“. Био и остао.
Шта је то у људском бићу што тера човека да иде из странке у странку, никада неће бити јасно, јер нико нема петљу да то јавно каже. Испашће да „дечко који обећава“ није мењао ставове, него су ставове мењале партије око њега, и онда су се прошле суботе СНС и „дечко који обећава“ нашли у истој тачки.
Вероватно је и „дечка који обећава“ био мало блам, па да и сам присуствује свом званичном трансферу. Ред и обичај налажу да када неко пређе из једне странке у другу, својим присуством увелича тај чин који се обично завршава потписивањем приступнице, као што је то „дечко који обећава“ урадио када је прелазио у СПС. Сећате се тога? „Дечко који обећава“, како прича чаршија, дуго тражи ухлебљење. Изгледа да је СПС обећавао више него што је могао да испуни, а сада је сигурно „дечко који обећава“ добио мало изгледније обећање. Мада, када погледамо како се та сага одвијала, петљали су се у ту причу напредњаци и раније. Испада да су социјалисти поделили све функције и улоге у новој сезони Вучићеве игре престола, а „дечко који обећава“ је остао заборављен и поред изразитог потенцијала. Полако се и екипа око „дечка који обећава“ разилазила, па је и он на крају открио Вучића. А, Вучић, иначе, није био жив док „дечко који обећава“ није одлучио да му пружи подршку. Сада ће и то мало сна што има мирније снивати, јер је „дечко који обећава“ у његовим редовима. Мирнији су и напредњаци, јер је у њихове редове недавно ступио и „доктор који обећава“, тако да су комплетни.
Овим потезом „дечко који обећава“ ставио је, надамо се, тачку на „јанчићарење“ и коначно нашао свој мир после вишемесечног лутања по усталасаној политичкој сцени града на Сави. Ако није, биће још чесми из којих се вода пије, јер је у Србији најављено формирање нових партија и покрета.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa