Инфо

13. јул 2017.13. јул 2017.
СВЕ ПО ПЛАНУ
РАДОВИ НА СТАДИОНУ ФК МАЧВА

СВЕ ПО ПЛАНУ

Радови на стадиону новог суперлигаша одвијају се како је предвиђено, истичу у ЈП „Инфраструктура“. Циљ да 29. јула „Земун“ гостује у Поцерској 1. Једино рефлектори упитни, али то неће приморати Мачву на мечеве ван Шапца
Мачва у Супер лиги, многима то још делује нестварно, а од како је сан постао чињеница, радови на стадиону једна су од главних „успутних“ тема разговора суграђана, навијача „црвено-црних“. Конкуренцију ћемо упознати како првенство буде текло, те је највећи упитник био да ли ће „провинцијски Уругвај“ моћи, од почетка, да елитни ранг игра у свом граду. У Јавном предузећу „Инфраструктура“ уверавају да за сада све тече по плану, а план је да крај јула, суперлигашки деби, овдашњи клуб има у свом граду.
-Супер лига испоставила је 18 захтева које мора да испуњава стадион како би угостио екипе у Супер лиги. Радови трају од првог дана после последњег меча Мачве у Шапцу претходне сезоне и нема приоритета и секундарних ствари јер такву поделу није направило ни руководство лиге. Неке циљеве смо испунили, преостало се развија. Трају радови у унутрашњости, увелико се ради нова западна трибина, постављамо физичку баријеру за гостујуће навијаче који ће имати 600 места на источној трибини, изместићемо јарболе, мењамо голове, биће постављени нови од лаког алуминијума, правимо билетарнице – истиче Љиљана Јовановић из ЈП „Инфраструктура“.
У предузећу најављују и коначно давање употребне вредности кули између источне и јужне трибине, многима познате по народном надимку „Скадар на Бојани“. Ту би требало да буду тоалети, али и пролази на источну и јужну трибину. Поставља се и паркинг на месту некадашње баште клупског ресторана. Неопходни су семафор и рефлектори.
-Рефлектори су једино што није реално да се заврши до краја јула. Постоје законом прописани процеси. У уторак су се отварале понуде, постоји рок за жалбу, али рефлектори нису неопходан услов до почетка лиге. Они не могу бити препрека за дозволу Мачви да игра у Шапцу јер процес постављања је у току – додаје Јовановић.
Послова има много, али је рок заједнички – стадион спреман за 29. јул.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa