Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
Непосредно изјашњавање 27. маја
Штитар

Непосредно изјашњавање 27. маја

У оквиру пројекта непосредног изјашњавања, које је први пут реализовано прошлог децембра у 24 сеоске и приградске месне заједнице са територије Шапца, до сада су неки од изгласаних пројеката реализовани, а радови на осталима су у току.
Према речима Јелене Топаловић Петровић, помоћнице градоначелника Шапца за укључивање грађана, важно је да све што је изгласано у децембру буде реализовано током године. Она је подсетила да ће прво непосредно изјашњавање у овој години бити у Месној заједници „Штитар“.
-Спроведена је неопходна процедура, расписан јавни позив и окончано подношење предлога. Донета је одлука да се 27. маја спроведе поступак непосредног изјашњавања у овој месној заједници. Постоји листа са четири предлога, а предлагач је Савет месне заједнице. Средства којима грађани располажу за овогодишње непосредно изјашњавање су 2,2 милиона динара, истакла је Јелена Топаловић Петровић и позвала све мештане Штитара који се нису уписали у спискове за гласање да се упишу и да изађу у што већем броју.
Предлози који ће се наћи на гласачком листићу у Штитару су: реновирање амбуланте и крова зграде у ком се налази здравствени објекат, изградња пешачке стазе у Улици Душана Лончара, улагање у културне и спортсте активности и уређење атарских путева.
Јелена Топаловић Петровић је рекла да је у овом тренутку уписано близу 800 учесника, а да се сви заинтересовани становници Штитара у списак могу уписати до 25. маја.
Помоћница градоначелника Шапца је подсетила да предлоге за сваку месну заједницу могу дати Савет или група грађана коју чини најмање пет одсто од уписаних грађана у неком месту, и то грађана који су платили порез.
-Да гласа ће моћи свако ко је заинтересован и упише се у списак, а да предлажу, само они који су платили порез, подвукла је Јелена Топаловић Петровић.
Непосредно изјашњавање ће ове године бити реализовано у свим градским, приградским и сеоским месним заједницама. Пошто је реч о 60 месних заједница, процес непосредног изјашњавања ће бити сукцесивно реализован.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa