Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ЗА  ЛЕПШИ ШАБАЦ
ПРОЛЕЋНО “ОШАРЕЊАВАЊЕ” ГРАДА

ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ЗА ЛЕПШИ ШАБАЦ

Сваког пролећа град Шабац процвета, у буквалном смислу. Око 45.000 цветних садница годишње се посади по граду. Сваки цвет засађен на јавној површини производ је запослених у ЈКП “Стари град”.
Зелену површину од 75 хектара у Шапцу одржава ово јавно предузеће. Ту спадају шест паркова, Летњиковац, плажа “Стари град” са старом касарном, као и стамбена насеља, тргови. Почетком године се усваја програм одржавања. Садња цвећа обавља се два пута годишње, у пролеће и у јесен. Саднице којима прође животни век редовно се замењују новим.
Сада је у току и орезивање живих ограда и дрвореда. Обавља се и друго, а негде и треће кошење траве. Запослени сваког дана имају пуне руке посла.
Посебно су поносни на рад са децом. Прошле године почела је сарадња са Предшколском установом “Наше дете”, која се ове године проширила и на основне школе.
-Сваке седмице у наш расадник долазе деца. Могу да виде шта је све потребно да би се одгајила једна биљка, од садње, па до услова у којима расте. Њима је то интересантно, имају бројна питања. Нама је драго да можемо да их научимо како да брину о биљкама, али и уопште о животној средини. Увек посету расаднику искористе и да обиђу наше Прихватилиште за псе, наводи директор ЈКП “Стари град” Снежана Ђокић.
Малопродајни објекат налази се у склопу расадника. Ту може да се купи цвеће великог асортимана по ценама од 30 до 360 динара по садници. Неки ипак воле да се “самопослуже” па се и даље дешава да саднице цвећа са јавних површина нестају. Са друге стране, ређе, али има и оних који воле сами да посаде цвеће негде у граду.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa