Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
ПОДЕЉЕНЕ „ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ“

Цена минус за три плус

Покрет за децу Три плус и град Шабац успешно су реализовали пројекат Поносна картица „Цена минус за три плус“. Тренутно је више од 70 привредних и правних субјеката одлучило да породицама са троје и више деце да попусте на своје производе и услуге. Оваквих породица у Шапцу је око 2.500.
-Свака помоћ нам је добродошла. Имам четворо деце коју треба одгајити. Картица ће нам то мало олакшати, каже Мирјана Орешанин из Поцерског Причиновића чије најстарије дете има 16 година, а најмлађе тек две.
Поделу картица пратио је и пригодан програм за најмлађе. Ни лоше време није родитеље омело да са децом дођу у великом броју у башту Културног центра и преузму своје картице.
Почетку доделе картица присуствовао је и Владица Гавриловић, председник покрета Три плус који се захвалио граду Шапцу и свим привредницима који су одобрили попусте, а позвао је и друге да им се придруже. Истакао је да је циљ да ова акција заживи у целој Србији.
-Суштина целе стратегије за подстицај рађања јесте да 45 одсто породица буде са троје или више деце. Сада их је само 7,8 одсто. Поред ових картица покрет Три плус је предложио још 14 мера Влади Републике Србије. Одређене мере за подстицај рађања су добре и треба наставити у том правцу, рекао је Гавриловић.
Очекује се да број фирми које подржавају ову акцију ускоро буде преко сто. Акцији се придружила и туристичка агенција „Ника травел“ што ће породицама посебно значити пред наступајућу летњу сезону.
-Задовољство нам је да позовемо мајке са троје и више деце да путују преко наше агенције. Радо ћемо им дати додатне погодности на аранжмане. Све је мање деце у нашој држави и треба подржати све родитеље који желе да имају више деце, рекао је власник агенције Душан Радојчин, тренутно отац двоје деце, који се нада да ће се и на тај начин ускоро придружити покрету Три плус.
Возила Макси таксија понеће ознаке да подржавају акцију. Свако ко са Поносном картицом уђе у њихово возило добиће попуст на вожњу.
-Одушевљени смо овом акцијом и желимо да помогнемо. Вожња ће бити 10 одсто јефтинија, било где и у било ком правцу нашим возилима, рекао је Миодраг Рељић, власник Макси таксија.
Божидар Катић, члан Градског већа, објаснио је да ће сваког месеца породицама слати обавештења о новим субјектима који се придруже акцији. Истакао је да није поента картица само у томе колико ће попуста бити добијено.
-Ми смо друштво које је у умирању. Као народа нас је све мање. Морамо да се одужимо онима који су херојски, без икакве подршке, чували пламен због ког држава још постоји. Желим да се захвалим свим мајкама и очевима и поручим да је ово само почетак, рекао је Катић.
Картице се могу искористити било где у Србији. Други круг уписа за картице почеће крајем маја или почетком јуна.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa