Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
У ПРИПРЕМИ PCR ДИЈАГНОСТИКА
ДР ВУЈКОВИЋ: У БОРБИ ПРОТИВ КОВИДА
НАЈВАЖНИЈИ СУ ЉУДСКИ РЕСУРСИ

У ПРИПРЕМИ PCR ДИЈАГНОСТИКА

Министарство здравља одобрило нам је пријем седам запослених на неодређено радно време. Такође, важна нам је подршка Министарства за европске интеграције и делегације Европске уније у Србији од којих смо добили одобрење за пријем девет здравствених радника
У Заводу за јавно здравље Шабац прекјуче је одржана конференција за новинаре на којој су говорили в.д. директора др Бранко Вујковић и начелница Центра за превенцију и контролу болести, епидемиолог др Драгана Радојичић. Тема је била актуелна епидемиолошка ситуацији на територији Мачванског округа и новине у раду ове здравствене установе.
- До сада је урађено преко 15.000 тестова у Мачванском округу, од којих је ЗЗЈЗ Шабац урадио више од 3.000. Када је реч о новооболелима, просечна старост у првом пику је била 49, а у овом, другом таласу просек је 49 година. Што се тиче контаката који су у кућној изолације, тај број се смањује. Тренутно их је око 1.000, Ипак, епидемиолошка ситуација на територији Мачванског округа и даље нестабилна, рекла је др Радојичић наглашавајући важност превентивних мера.
У циљу подршке раду ЗЗЈЗ Шабац и подизања нивоа услуга ове здравствене установе, др Вујковић најавио је новине у наредним месецима.
Министарство здравља одобрило нам је пријем седам запослених на неодређено радно време. Такође, важна нам је подршка Министарства за европске интеграције и делегације Европске уније у Србији од којих смо добили одобрење за пријем девет здравствених радника.
Наредне године, ЗЗЈЗ обележава сто година постојања. Са тим у вези, ова здравствена установа аплицирала је средства за реконструкцију и адаптацију објекта. У наредна два месеца, колико је предвиђено за радове, један део зграде биће опредељен за PCR дијагностику.
- Прошле недеље у посети нам је била делегација Владе РС и стручњака који се баве PCR дијагностиком, као и проценом капацитета здравствених установа. ЗЗЈЗ је установа која је одабрана да се бави овом софистицираном дијагностичком методом. Наравно, од изузетне важности су људски ресурси. Очекујем да ћемо ускоро добити обученог молекуларног биолога као носиоца посла. Имаћемо четири запослена која ће радити на PCR дијагностици. истакао је др Вујковић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa