Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Цена 6.000 динара
КОМЕРЦИЈАЛНО ТЕСТИРАЊЕ ПЦР ТЕСТОВА РАДИ СЕ У
ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

Цена 6.000 динара

Без обзира на чињеницу да нас је епидемија коронавируса у великој мери заробила у сопственим домовима, многи од наших сународника и суграђана не само да размишљају, већ и пронађу начин да себи и својој породици и у оваким временима обезбеде летовање не неким од мора које уназад сви преферирамо.
Грчка и Црна Гора, две најпопуларније дестинације су и даље затворене за наше држављане. У Турску, Албанију и Босну и Херцеговину можемо да идемо без икаквих ограничења, док у Хрватску и поједине земље Европске уније могуће је ући уз негативан ПЦР налаз који не може бити старији од 48 сати.
У Србији се обавља, такозвано, коменрцијално тестирање. Ради се о фамозним ПЦР тестовима које је могуће урадити у сврху путовања, приватног или пословног, у иностранство. Свако ко жели да, на пример, оде у Хрватску на летовање, потребно је да се пријави и закаже ПЦР тестирање у Заводу за јавно здравље.
- Код нас у Заводу се обавља комерцијално ПЦР тестирање и ми имамо на дневном нивоу око 20 тестирања. Потребно је претходно да се закаже тестирање и оно се обави у року од пет до седам дана - изјавила је за Глас Подриња др Драгана Радојичић, епидемиолог из ЗЗЈЗ Шабац.
У Београду је, у понедељак 10. августа, први слободан термин за комерцијално трестирање био тек 27. август. У Шапцу то иде мало брже, вероватно што има мање захтева.
- Ова тестирања обављамо у Заводу, а они се шаљу у Торлак, пошто код нас у Ветеренинарском институту нема капацитета због потреба тестирања за цео Мачвански округ - додала је Радојичић.
Цена комерцијалног ПЦР тестирања је 6.000 динара.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa