Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Вакцинација мештана Прњавора, Рибара и Петковице
Наставља се имунизација Шапчана

Вакцинација мештана Прњавора, Рибара и Петковице

За новоотворени пункт обезбеђене су додатне количине вакцине како би се процес имунизације несметано одвијао за оне грађане који нису у могућности да дођу у Шабац и приме прву дозу
У Дому културе у Мачванском Прњавору због велике заинтересованости организована је вакцинација за 200 мештана из Рибара, Петковице, и Прњавора који су се пријавили путем портала еУправа.
- Град Шабац брине о здрављу својих грађана и увидели смо да нису сви суграђани у могућности да дођу на вакцинални пункт у Економској школи и због тога смо у Дому културе у Мачванском Прњавору организовали имунизацију. Тим који чине два лекара и две медицинске сестре биће на располагању суграђанима. Оно што је важно и што бих нагласио је да ће Град Шабац у наредном периоду водити рачуна о вакцинацији и да ће пратити препоруке Владе Републике Србије и струке и да ћемо вакцинисати што већи број наших суграђана како би смо пандемију спустили на најнижи могући ниво и како би смо се посветили убрзаном развоју како Града Шапца, тако и државе Србије - истакао је заменик градоначелника Блажа Кнежевић.

За новоотворени пункт у овом мачванском селу обезбеђене су додатне количине вакцине како би се процес имунизације несметано одвијао за оне грађане који нису у могућности да дођу у Шабац и приме прву дозу.

-Вакцинација је одлично организована на свим вакциналним пунктовима, како у Граду Шапцу, тако и у целокупном Мачванском округу и ово је један изузетак с обзиром на то да смо прихватили иницијативу мештана и организација пензионера, јер је било незгодно да сви заинтересовани долазе у Шабац у терминима одређеним путем Е управе. Због тога смо, у договору са Кризним штабом обезбедили додатне количине вакцине. У зависности од интересовања, пре свега мештана Месних заједница и могућности организовања одлучићемо, у сарадњи са Градским штабом за ванредне ситуације, односно Градском управом, да ли ћемо и у наредном периоду организовати овакве вакциналне пунктове. Вакцинација протиче добро, можемо рећи одлично и у Мачванском округу. Око 40.000 људи примило је једну дозу, око 15.000 и другу дозу - рекао је в.д. директора Завода за јавно здравље др Бранко Вујковић и нагласио да је тренутна епидемиолошка ситуација „стабилно лоша“.

у Дому културе у Мачванском Прњавору организовали смо имунизацију. Тим који чине два лекара и две медицинске сестре биће на располагању суграђанима


-Достигли смо један плато криве, али очигледно корона не посустаје. Ипак, имамо важно оружје, а то је вакцина. Остаје препорука ношења маски, држања дистанце, избегавања јавних окупљања. Очекујемо у наредном периоду, када обухват вакцинације буде већи, да ће ширење вируса ослабити, али без помоћи грађана и њихове личне одговорности, то не можемо успети.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa