Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
Ljubovija.in

Ljubovija.in

Туризам у Љубовији

У сусрет предстојећој сезони

Вишечасовни радни састанак представника локалне самоуправе са туристичким субјектима, пружаоцима угоститељских услуга на територији општине Љубовија, одржан је прошлог петка у просторијама општинске управе. Циљ састанка је био координација и решавања проблема са којима се сусрећу туристички привредници, а поводом уласка у нову туристичку сезону.

Заједничким доприносом развоју туризма, важне привредне гране у општини Љубовија и стварањем услова за бављење туризмом, закључено је да досадашњим улагањем туристичких субјеката Љубовија постаје препознатљива на туристичкој мапи Србије. Сублимирани су бројни предлози и сугестије за припрему предстојеће туристичке сезоне.

Неки од предлога су уређење прилазних путева до Дрине дуж целе обале територије општине Љубовија, обележавање локалитета саобраћајном сигнализацијом и обавештењима о лакалитетима, газдовање на локалитетима Специјални резерват природе са белоглавим супом Горња Трешњица и реком Дрином, одржавање и хортикултурно уређење локација, подношење захтева ресорном министарству за одређивање категорије туристичког места насеља Љубовија како би се створили бољи услови за прихват и боравак гостију.

У наредном периоду планирано је улагање у водовод и канализацију са постројењем за пречишћавање отпадних вода на потезу Врхпоље – Горња Трешњица, чиме ће се унапредити услови поменутих насеља за бављење туризмом. Поред свега наведеног, констатовано је да је при крају израда Програма развоја туризма општине Љубовија, битног планског документа.

Учесници данашњег састанка осврнули су се на протеклу веома успешну туристичку сезону, са оствареним великим бројем ноћења и посета. Разговор је протекао у пријатној атмосфери са пуно оптимизма за улазак у предстојећу туристичку сезону.
Ljubovija.in

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa