Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Унапређење водоснабдевања

Предвиђена средства од око 200 милиона динара

Општина Љубовија покренула је реализацију пројеката унапређења водоснабдевања који ће се финансирати преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, за шта су предвиђена средства у вредности од око 200 милиона динара. Овим поводом, у понедељак је у просторијама општинске управе организован састанак којем су присуствовали: председник Општине Љубовија Милан Јовановић, начелник Општинске управе Мирослав Ненадовић, заменик председника Скупштине општине Љубовија Милан Петровић, помоћник председника општине за инфраструктуру Александар Перић, директор ЈКП „Стандард“ Петар Рађеновић, Општински правобранилац Радмила Тријић и службеник за решавање имовинско-правних односа Владимир Петровић.

У наредном периоду очекује се завршетак пројектно-техничке документације, издавање грађевинских дозвола и реализација следећих пројеката:
1. Пројекат изградње водовода у насељу Грачаница;
2. Пројекат водозахвата, инфилтрације и опитних бунара на изворишту “Грабовица” са прикључењем на постојећу црпну станицу;
3. Пројекат аутоматизације водоводног система у општини Љубовија са подстаницама за контролу протока и хлора као и система надзора и управљања;
4. Пројекат изградње водовода и резервоара капацитета 200м³ у насељу Црнча;
5. Пројекат изградње водовода и резервоара капацитета 200м³ у насељу Горња Трешњица;
6. Пројекат изградње водовода и резервоара капацитета 200м³ у насељу Горња Љубовиђа;
7. Пројекат изградње водовода од ЦС “Грабовица” до магистралног цевовода Врхпоље – Бачевци;
8. Пројекат изградње цевовода од улице Карађорђева до Старог изворишта.


Договорено је да се све припремне радње, као и радње на изради потребне пројектне документације и издавању дозвола, морају максимално убрзати. Председник Општине Милан Јовановић је са свим учесницима конкретизовао задатке и задужења и договорено је да се извештаји о динамици радова и напретку на сваком од наведених пројеката подноси на седмичном нивоу, како би се сви пројекти реализовали до краја године.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa