Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Искушење у суботу
Шабачко позориште

Искушење у суботу

Да ли постоји? „Не знам. Можда, можда бих волео да постоји, јер бих у том следећем животу имао прилику да неке ствари боље урадим.Рецимо да постоји…“
(Искушење)
На сцени Шабачког позоришта, ове суботе (13. фебруара) од 19 часова, биће одиграна представа „Искушење“, рађена према роману „Бог, ђаво и ја“ аутора Драгана Маринковића Француза, у адаптацији и режији Ивана Томашевића. Филозофско штиво књиге основе за драматизацију комада, доноси размишљања о реинкарнацији, наредном животу и вечним дилемама.

-Душа ће да пролази кроз различита тела док се на крају сама не ослободи љутње, похлепе, зависти и поноса. Прочишћавање ума и душе је путовање које ће врло вероватно да потраје више живота. Важно је започети и наставити процес духовног раста. Све замршености карме и реинкарнације ће заувек остати тајанствене људском уму, али сазнање да увек добијамо другу или трећу прилику охрабрује. Ми можда нисмо у потпуности свесни онога што стварамо из тренутка у тренутак, али на срећу свемир нам даје много знакова који нас обавештавају када смо на правом путу и (још важније) када смо на погрешном.
Ови знакови су показатељ да када наша енергија иде (или се тренутно заглавила) у ниским фреквенцијама, наше мисли, осећања и дела су усмерени негативно, а то ствара низ нежељених околности. Исто тако када се наше мисли, осећања и дела одвијају на високој вибрацији, ствари ће да се сложе савршено.

Велико је ИСКУШЕЊЕ искористити дату прилику. Јер када пустимо лептира да замаше крилима не можемо знати какав је крајњи резултат. Како препознати праву прилику? Како препознати знак? Колико му веровати? Колико бити спреман ићи до краја? Питања, питања…питања… још ћемо их поставити у овој представи и то кроз тражење значаја појама ОТАЦ, значаја појма СИН, значаја појма ЉУБАВ, значај појма ЖРТВА, значај појма ОПРОШТАЈ – наводи Иван Томашевић.
Играју: Анета и Иван Томашевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa