Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Заједно на путу реализације акција
Пријем за представнике Спортског савеза Србије

Заједно на путу реализације акција

Прва званична посета националног градском Спортском савезу у мандату Давора Штефанека. Представљање пројеката и успостављање сарадње. Шабац тежи да остане град спорта, не само врхунског, већ и рекреативног, масовног и школског
Представници Спортског савеза Србије (ССС) предвођени председником Давором Штефанеком посетили су Шабац и овдашњи Спортски савез. Они су представили пројекте које желе да реализују у наредном периоду у сарадњи са локалним Савезима и локалним самоуправама, а свечани пријем за госте уприличио је у Градској кући градоначелник Шапца др Александар Пајић заједно са председником Скупштине града Немањом Пајићем и чланом Градског већа Марком Пановићем.

Давор Штефанек је први пут у посети Шапцу од постављења на функцију у Спортском савезу Србије. Циљ је промоција пројеката који ће популарисати спорт ван категорије врхунског. Како би идеје, односно њихова реализација имала успеха неопходна је подршка локалних самоуправа и локалних Савеза.

- Много пута сам био у Шапцу приватно, али ово је прва посета као председника Спортског савеза Србије. Трудимо се да различитим акцијама константно популаришемо и развијамо спорт. Већ реализујујемо акције жене у спорту, сеоске игре, а најновија коју тек желимо да покренемо је спорт у полицији, односно Полицијске спортске игре, где ће највероватније најпре бити приређена локална такмичења, а потом најбољи би наступили на републичком нивоу - истакао је Давор Штефанек олимпијски шампион и актуелни председник ССС додавши да национални Савез донира сваке године одређен број реквизита и спортске опреме, те да је на располагању шабачком Савезу.

Жеља руководства града је да у Шапцу трају бројне спортске манифестације и да даље напредују спортски клубови, односно школски, рекреативни и масовни спорт, јер је Шабац град спорта, истакао је градоначелник др Александар Пајић.

-У градском буџету је опредељено 164 милиона динара за спорт што је довољан доказ озбиљности тих улагања. Једну од најлепших зграда у граду Соколски дом дали на управљање Спортском савезу Шапца и мислим да смо створили озбиљне услове за најквалитетније руковођење спортским организацијама у читавој Републици Србији. Кроз разговоре желимо да поспешимо што веће укључивање Спортског савеза Србије у акције Спортског савеза Шапца и Града Шапца у 2021. години, али и годинама које долазе - истакао је градоначелник Шапца.

Град ће увек бити потпора пројектима који доприносе развоју спорта на локалном нивоу.

-Дуго познајем Давора, стасавали смо у истом спорту, али ми је част и задовољство што могу да га дочекам као градски већник. Желимо да одређене пројекте на нивоу Спортског савеза Србије имплементирамо у нашем граду. Уверен сам да су интереси Града и Спортског савеза Србије заједнички и зато ће Шабац бити подршка у њиховој реализацији - рекао је Марко Пановић, члан Градског већа задужен за спорт.

Уз Штефанека, делегацију ССС чинили су још Горан Маринковић, секретар Спортског савеза Србије и сарадник Спортског савеза Петар Шундић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa