Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
Знање за одрживи развој
Конкурс за средње школе

Знање за одрживи развој

Петнаест школа са територије целе Србије ће бити изабрано за учешће у програму. Предност ће имати оне школе које добро опишу своју мотивацију, и искажу разумевање значаја тема одрживог развоја за њихове локалне заједнице. Рок за пријаву је 22. фебруар 2021. године
Национални конвент о Европској унији и Истраживачка станица Петница позивају средње школе у Србији да се пријаве за учешће у образовном програму „Знање за одрживи развој“. На конкурсу биће изабрано 15 школа. Тим сваке школе која буде изабрана за учешће у програму имаће три члана – два ученика и наставника, који ће учествовати у реализацији програмских активности.

Образовни програм „Знање за одрживи развој“ има три целине.

Прва целина је едукативни семинар на тему одрживог развоја који се реализује у Истраживачкој станици Петница, крајем марта месеца 2021. године, који је намењен ученицима из одабраних школа.

Након семинара у Петници следи конкурс на којем школе предлажу мале пројекте везане за одрживи развој и своју локалну средину. Четири најбоља пројекта биће финансирана средствима у износу од 1000 евра у динарској противвредности по пројекту.

Трећу целину чини имплементација наведених малих пројеката у локалним заједницама и промоција тема одрживог развоја. Рок за реализацију одабраних малих пројеката је 31. мај 2021. године.
Наставници који учествују на пројекту ће имати континуирану подршку да као координатори својих школских тимова успешно у своје локалне заједнице и школе унесу теме одрживог развоја на нивоу доброг разумевања и повезивања са локалним темама и школским градивом.

Школе које су заинтересоване за учешће у програму се пријављују путем онлине формулара. Рок за пријаву је 22. фебруар 2021. године.

За све додатне информације везане за учешће на конкурсу можете писати на konkurs@eukonvent.org.
Петнаест школа са територије целе Србије ће бити изабрано за учешће у програму. Предност ће имати оне школе које добро опишу своју мотивацију, и искажу разумевање значаја тема одрживог развоја за њихове локалне заједнице.

Програм “Знање за одрживи развој” се реализује у оквиру пројекта “Подршка јачању утицаја цивилног друштва на процес европских интеграција кроз Национални конвент о Европској унији – цивилно друштво и млади: улога и утицај”. Пројекат је подржала Амбасада Савезне Републике Немачке у Београду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa