Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Душа памти
Роман „Српско срце Јоханово“

Душа памти

Потресно сведочанство о страдању Срба у "Жутој кући", међународној трговини органима и животу српске заједнице на Косову и Метохији
Роман “Српско срце Јоханово”, аутора Веселина Џелетовића, инспирисан је истинитим догађајем о Немцу Јохану Вагнеру, који након трансплантације вођен чудним сећањима и осећањима на други, туђи живот, открива да у грудима носи срце Србина киднапованог на Космету током побуне ОВК. Потресно сведочанство о страдању Срба у "Жутој кући", међународној трговини органима и животу српске заједнице на Косову и Метохији. На недавно одржаној промоцији књиге у Културном центру писац је са присутнима поделио своје утиске о првом сусрету са Јоханом и емоције током истраживања и писања књиге. Сада очекује да ће истина о људима који су доживели трагичну судбину и онима који су добили органе, као и организаторима нелегалне трговине бити откривена.
Мислим да ће светска јавност бити упозната са стварним страдањем Срба на Косову и Метохији. Полако, истина излази на видело. Као што кажем обично, истина је као вода, нађе свој пут и то се управо и догађа у овом времену. Очекујем да се чује истина о страдању српског народа – истакао је Веселин Џелетовић.
Захваљујући италијанској новинарки и публицисткињи Марлини Веки шира јавност је сазнала и заинтересовала се за „Српско срце Јоханово“.
Марлина Века и ја смо заједно издали књигу. Она говори о Французу који носи срце Србина, ја о Немцу. Прво је настала поема и те горке стихове сам касније на инсистирање читалаца, преточио у роман. Први пут сам 2004. године чуо за причу. Поема је написана 2006. године, роман 2010. године, а сада смо у преговорима за снимање филма који ће бити приказан ван граница Србије – навео је Џелетовић.
Роман је због великог интересовања доживео 14 издања и преведен је на енглески, руски, француски, немачки, македонски, словачки, румунски и јерменски језик.
Веселин Џелетовић је писац са Косова и Метохије, члан Удружења књижевника Србије и Међународне федерације новинара (ИФЈ). Председник је Удружења писаца „Поета“ и научни сарадник Српске краљевске академије научника и уметника. Објавио је више књига и добио је престижну награду „Матија Бан“ коју Општина Чукарица додељује заслужним појединцима за допринос култури. За роман „Српско срце Јоханово“ је добио Специјално признање Академије „Иво Андрић“ и Орден Централне козачке војске Руске Федерације.
М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa