Омиљено место на Сави у пуном сјају након реновирања
„Ривера“- ново рухо ресторана уз цигар бар јединствен у Србији
Намењен хедонистима који знају да уживају у животу, храни, квалитетном вину, вискију или ракији и добрим цигарама, прави је кутак који боравак у ванвременском амбијенту чини незаборавним и наводи вас да пожелите да се вратите опет
Омиљено место на Сави за опуштање поред реке, подно Старог железничког моста, добило је ново рухо и засијало у пуном сјају. „Ривера“ се након вишемесечног реновирања трансформисала- из гастро бара прерасла је у ресторан који, осим богатог јеловника и широког асортимана пића, нуди и цигар бар јединствен у Србији. Намењен хедонистима који знају да уживају у животу, храни, квалитетном вину, вискију или ракији и добрим цигарама, прави је кутак који боравак у ванвременском амбијенту чини незаборавним и наводи вас да пожелите да се вратите опет.
Ванвременски угођај Луксузна честерфилд гарнитура испред зида прекривеног фотографијом пропелера на писти- телескоп с једне стране, глобус с друге- и осећај да је цео свет пред вама. Зелени тонови доприносе умирујућој атмосфери која додатно употпуњује доживљај погледа на шабачко „море“. Витрина дуж читавог зида испуњена је репрезентативним примерцима пића и цигара који превазилазе уобичајену ресторанску понуду.
Фото: Глас Подриња
Шабац је одувек био град хедонизма и доброг провода- а „Ривера“ то потврђује. Након оброка и пића, познаваоци доброг звука могу сести за клавир и испунити простор музиком, док се на екрану смењују призори предела, мора и рапсодија боја.
Идеје за нови изглед „Ривере“ развијане су у сарадњи са реномираним студијом из Београда, који је био задужен за ентеријер. Уређење цигар бара био је подстицај да се реновира цео објекат, с посебним акцентом на реконструкцију кухиње у складу са најстрожим стандардима- укључујући и прохромске зидове.
Фото: Глас Подриња
Осим што је идеално место за мања друштва и појединачне забаве, ускоро ће нови простор омогућити организацију догађаја и до 200 гостију. Цигар бар имаће посебан улаз, намењен сталним гостима, када су остале сале у функцији затворених прослава.
Тренутни капацитет ресторана је 75 конзумних места у главном делу, 30 у цигар бару и око 150 у башти, док ће нови део имати од 50 до 70 места. Планирано је да се користи за корпоративне ручкове, презентације, свечаности и друге догађаје. Тераса ће од следеће године добити нови изглед и бити прилагођена за презентације и састанке до 50 особа.
Идеја да буду другачији огледа се у целокупном угођају који пружају- пажљиво ослушкујући потребе сталних гостију и водећи се основним принципом угоститељства
Нови мени -Од септембра мењамо концепт: од начина сервирања до припреме хране пред гостима, са бројним финим детаљима које савремено угоститељство омогућава. У понуди ће бити више меса, традиционална јела и низ специјалитета који се не могу наћи у другим ресторанима. Тренутно издвајамо стејкове, ангус месо и томахавке, при чему гости сами бирају грамажу по жељи. Поред морских специјалитета познатих по специфичној припреми, планирамо увођење речне рибе, у складу са жељама сталних гостију.
Асортиман пића обогаћен је избором спирита, сингл малтова, вискија, бурбона, коњака, румова и ракија као што су бојковчанка и друге аутохтоне марке- каже менаџер Раде Ђокић.
Идеја да буду другачији огледа се у целокупном угођају који пружају- пажљиво ослушкујући потребе сталних гостију и водећи се основним принципом угоститељства: гост је дошао да ужива и да, макар на трен, заборави на свакодневицу.
Цене пића и хране у редовној понуди су приступачне, тако да боравак на обали Саве није привилегија резервисана само за одабране. Клијентелу углавном чине породични и пословни људи, не само из Шапца, већ и из Београда и других градова- они који у „Ривери“ траже уточиште од ужурбаности и буке свакодневног живота.