Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
Конкурс за најлепШе наШарано ускрШње јаје

РАДОСТ УСКРСА

Већ дуги низ година Библиотека „Политика“ Крупањ је организатор конкурса за најлепше нашарано ускршње јаје. Завршна активност, на велику радост грађана Крупањ и посетилаца овог краја, представља изложба нашараних ускршњих јаја која се одржава у среду 8. априла са почетком у 12 часова у просторијама Библиотеке „Политика“ Крупањ.
На конкурсу могу учествовати деца из вртића и деца предшколског узраста, ученици од првог до четвртог разреда основне школе, ученици од петог до осмог разреда основне школе и ученици средње школе и одрасли. Сваки учесник на конкурсу може учествовати са највише три нашарана јајета. Ускршње јаје може бити нашарано традиционалном техником (восак) и другим техникама по избору. Комисија ће оценити и наградити три најлепша и најоригиналнија нашарана ускршња јајета.
Ускрс представља најважнији хришћански празник, а њиме се изражава радост због коначне победе сина Божјег над смрћу и прогонством. Ускршња јаја се највише фарбају црвеном бојом која симболизује Исусову крв. Христос васкрсе.
Д. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa