Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ОлакШице за Школовање ШабаЧких основаца

СКУПИ УЏБЕНИЦИ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић разговарао је прошлог четвртка са директорима основних школа на територији Шапца, представницима Савета родитеља школа и Удружењима родитеља о набавци уџбеника за ђаке. Како је истакао градоначелник, велики број родитеља је изразио незадовољство ценом уџбеника и идејом да се књиге мењају из године у годину.
- Сматрам да је ово велика и важна тема, јер се односи на квалитет образовања наше деце. У нашим основним школама је 10.000 ученика, а просечна цена једног комплета уџбеника је близу 100 евра. Пошто је ово година штедње потребно је да помогнемо родитељима, који су и онако доста оптерећени. Мислим да ћемо као предлог на Скупштини имати једну врсту препоруке да се уџбеници у школама не мењају, да остану да важе они који важе ове школске године и да се уџбеници могу наследити. Тако ћемо доста уштедети, а нећемо изгубити на квалитету наставе, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. По речима директора школа, родитељима је највећи проблем цена уџбеника. Данашњи разговор са градоначелником је прилика да размене искуства и скрену пажњу на потешкоће са којима се сусрећу основне школе.
Владимир Гвозденовић из Удружења родитеља „ФАХ“ каже да родитељима потребно доста новца како би обезбедили учила за своју децу. Истиче да су се родитељи обраћали удружењима како би добили помоћ и решење за тај проблем. Они подржавају идеју наслеђивања уџбеника и могућност отплате нових књига на више месечних рата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa