Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
КОРИСНИЦИ ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ ОТВОРИЛИ УСКРШЊУ ИЗЛОЖБУ ЈАЈА У КЛУБУ ПЕНЗИОНЕРА

спретНИХ РУКУ ДЕЛО

Иако су загазили у треће доба корисници Геронтолошког центра Шабац не посустају духом. То су и показали прошлог четвртка на отварању своје традиционалне Ускршње изложбе јаја у Клубу пензионера.
- Кад се једна ствар понови више пута онда то постаје навика. Навика временом прелази у традицију. Негде у ове дане у Дому већ почиње да се осећа та претпразнична атмосфера. У радној терапији увек је много више људи него иначе. Оно што треба истаћи, ред похвалити, то су ове две дивне жене које су наши радни терапеути, које су по цео дан боравиле у Дому да помогну да се те наше идеје претворе у дело, да се оно што смо ми замислили и осмислили и оствари. То тешко може речима да се пренесе. То је атмосфера која се осети, која се живи ових дана. Мени остаје само да преко ових експоната који говоре уместо мене пренесем поздраве свима, да упутим прва онај хришћански добро познати поздрав „Христо Воскресе“ уз захвалност овим женама. Уз поздраве које преносимо свима могу да се захвалим и вама који сте увек били уз нас да оно што се догоди виде и друге људи. Хвала вам што сте заједно са нама ““ рекла је Наталија Недић, учитељица у пензији.
Радна терапија и овога пута дала је најлепше плодове у виду шарених ускршњих јаја али и свега оног што доприноси лепоти празничног стола. Креативности није недостајало док су вредне руке претходних дана радиле с љубављу. Своју спретност показали су, како је речено, и мушкарци који су се ове године прикључили у већем броју.
- То је једна дивна ствар, традиција, српски обичај. Чувамо га кроз ове генерације до следећих које ће прихватити, надам се, настављујући оно што смо започели ““ додао је Мики Милинковић, корисник Центра већ пет година.
Одушевљење није крила ни Вукица Копривица, члан Клуба пензионера, која је истакла да је поента целе приче породична атмосфера која влада међу корисницима Геронтолошког центра.
- Нису изгубили ону традицију породичног окупљања за Васкрс. То се осети и у том колективу, трећем добу. Тај садржај, та поента је остала тамо. То је мени најдрагоценије ““ нагласила је Вукица.
За оно што су постигли велики део дугују, како су сами рекли, својим радним терапеутима, Драги Ћирић и Станислави Маши Матић.
- Колегиница и ја их у потпуности подржавамо за било коју акцију рада. Употпуњујемо њихове могућности према способностима и на тај начин организујемо дружења. Једноставно, лепо им је. Додајемо смисао да још вреде овом друштву. Углавном се баве оним што су радили раније ““ истакала је Станислава Матић.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa