Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ТРИБИНА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ЗА ПРОБУЂЕН ШАБАЦ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић био је гост трибине коју је у петак организовало Повереништво Српске напредне странке у Шабачком позоришту. Поред министра окупљенима су се обратили и народни посланици др Александар Перановић и Бобан Бирманчевић.
Удовичић је рекао да Министарство очекује системско решавање појединих проблема и доношење закона о спорту и о омладини. Истакао је да је најважније решавање статуса младих у држави. Министар није желео да држи говоре него је своје учешће на трибини искористио да чује питања и сугестије, јер сматра да је критика најконструктивнија.
Александар Перановић је навео да је Шабац град младих и спортиста и да је много оних који су овде направили велике успехе. Рекао је да су у Шабац некада стизале медаље из целог света, а да су данас спортисти препуштени сами себи и да успехе постижу само захваљујући личном одрицању и помоћи коју добијају од ентузијаста. Подсетио је на бројне успехе шабачких спортиста и стакао да и даље постоји нада јер њихови потомци и даље живе у овом граду.
-Њима је потребна наша помоћ и подршка. Потребна им је нада, а ствари могу бити боље, јер Србија може бити боља. Добро је што Србију воде људи са визијом и енергијом да је мењају. Зато је важно да и Шабац воде људи са визијом и планом како би добио место које заслужује на сваком плану и у свакој области, како у привреди, на селу, тако и у образовању и спорту што представља темељ за успех у свему. Није важан само врхунски спорт и медаље. Сигуран сам да су за медаљу сви млади који се баве спортом, који уче и раде и мењају Србију на боље. Сви ми грађани Шапца морамо да се покренемо, да пробудимо младост, енергију, привреду и пољопривреду, јер тада ћемо имати јак, стабилан и моћан град. Шабац мора да буде лидер у Западној Србији. Има све предуслове и потенцијале за то, има омладину, рекао је Перановић.
Сигуран је да за Шабац долазе бољи дани, за омладину у граду, као и за децу која тек треба да се роде.
Бобан Бирманчевић је истакао да у Шапцу мора да буде урађена промена климе и структуре града у свим областима. Сматра да се не могу, и не требају мењати грађани да би до тога дошло, него власт.
-Шабац је диван град који воли спорт. Овде живе људи који воле да раде, али воле и да се играју. Промена у области спорта у Шапцу и целој Србији мора да настане у школама и вртићима. Наша деца морају да имају услове и амбијент у коме могу да се баве спортом и посвете игри. Петнаест година се радило на уништавању привреде, пољопривреде и свега што је могло да се прода братским и кумовским приватизацијама. Својевремено су људи са визијом формирали и Мачву и Металопластику. Сада постоје људи који имају визију када је спрот у питању, али да би они могли да помогну свом граду ми морамо променити оно што не ваља, рекао је Бирманчевић.
Чланови СНС били су активни и за ускршње празнике. Организовали су у суботу поделу ускршњих јаја социјално угроженим породицама у Мајуру. Јаја су дељена и у недељу, у Геронтолошком центру у Шапцу и на штанду испред Робне куће.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa