Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА

ЗА ЛЕПШИ ЖИВОТ

Покрет за Шабац Зелених Србије је у прошли петак још једном акцијом озелењавања подсетио на Дан планете Земље који се ове године обележава под мотом „Засадимо милијарду стабала“. На углу улица Проте Смиљанића и Деспота Стефана Лазаревића у насељу Чавић у Шапцу истовремено је настављена акција „Дрвеће је свемогуће“ и управо ће тим својим моћима десет стабала листопадног дрвећа и четрнаест жбунова четинара који су ту посађени учинити да овај паркић и игралиште постану још лепше место за одмор и игру деце овог дела Шапца.
Сматрамо да је потребно интензивирати озелењавање градова и пошумљавање целе Србије како бисмо улепшали животно окружење и омогућили здравији живот у урбаним срединама, и поспешили развој одређених привредних грана у мање развијеним подручјима Србије. Уз помоћ друштвено одговорних компанија и заједно са мештанима и председником МЗ Јевремова , засађено је више врста различитог дрвећа. Ту су магнолија, јавор, јапанска трешња, јабука, ликвидамбар, јаребика, храст, клека и чемпрес.
У наредном периоду очекујемо да Град Шабац престане са уништавањем зелених површина да би се изградио паркинг простор. Очекујемо да се напори усмере ка изградњи још једног градског парка и то је идеја коју ће Зелени Шапца промовисати у наредном периоду. Зелени Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa