Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ЗЕЛЕНИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НАСТАВИЛИ АКЦИЈУ ДРВО ЈЕ ИЗВОР ЖИВОТА

ЧЕТИНАРИМА УКРАСИЛИ ШКОЛУ У САЛАШУ ЦРНОБАРСКОМ


Априла ове године, Покрет за Богатић Зелених Србије је наставио своју акцију „Дрво је извор живота ИВ“ садњом четинара у дворишту Основне школе Лаза К. Лазаревић у Салашу Црнобарском. На тај начин су обележили 22. април, Дан планете Земље који се ове године у свету прославља под слоганом “Засадимо милијарду стабала“. Зелени Богатића су уз велику помоћ Месног одбора Зелених Богатића у Салашу Црнобарском на чијем је челу Ивана Остојић, ученика и расадника четинара “Саша“ из Богатића који је донирао саднице, засадили десет стабала украсних четинара. На овај начин допринели су улепшавању школског дворишта.
Покрет за Богатић иде у сусрет Дану планете Земље који се ове године обележава под слоганом „Засадимо милијарду стабала“.
- Сматрамо да је потребно интензивирати озелењавање градова и пошумљавање целе Србије како бисмо улепшали животно окружење и омогућили здравији живот у урбаним срединама. Циљ је и развој одређених привредних грана у мање развијеним подручјима Србије, каже Александар Фирауновић, председник “Зелених“ општине Богатић.
Деца су имала прилику да у оквиру предавања чују нешто више о утицају и значају шума на животну средину.

Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa