Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.

ДРАГОСАВЉЕВИЋ ПРВАК ЕВРОПЕ

Марко Драгосављевић, члан КК „Зорка“ Шабац у сјајном финишу трке К-1 на 200 метара освојио прво место
Прошлог викенда у Чешким Рачицама одржано је сениорско Првенство старог континента у кајаку и кануу на мирним водама. Репрезентација Србије, у којој су веслала и тројица Шапчана, освојила је укупно седам медаља, од тога Шапчани три.
Трке на 200 метара су најинтересантније, најузбудљивије и права посластица за гледаоце. Наш Марко Драгосављевић, у сјајном финишу кајака једноседа, освојио је прво место и златну медаљу.
Прошлогодишњи прваци света из Москве, Марко Новаковић (Бечеј) и Небојша Грујић (Зорка) у трци кајака двоседа на 200 метара освојили су сребрну медаљу. Била је то најнеизвеснија трка на целом Првенству. Судије су биле на великим мукама, одлучивали су хиљадити делови секунде, а фото-финиш је понављан неколико пута. На крају, Грујић и Новаковић су се морали задовољити другим местом.
Још један Шапчанин, сјајни Дејан Пајић, окитио се бронзаном медаљом у трци кајака једноседа на 500 метара. У финишу ове трке, Дејан је још једном потврдио да је у самом врху светског и европског кајака.
A. Ђенадић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa