Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ “ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

РАДОСТ САЗНАВАЊА

Централна прослава Дана школе “Јеврем Обреновић“, одржана је у понедељак 27. априла у Шабачком позоришту. Том приликом изведена је представа “Честитамо“, која је настала на основу адаптације познате комедије “Честитам“ Косте Трифковића. За режију је била задужена професорка српског језика Зорица Лазић, а при припремању и реализацији помагале су јој Светлана Тошић, Славица Топић, Наташа Туменко, професорке српског језика, Марица Пријовић, професорка музичке културе и Игор Стефановић, професор ликовне културе. Као и претходних година и ове године ученици драмске секције школе приредили су једно незаборавно вече Ученици су још једном показали своје велико глумачко умеће и успели да нам и говором и песмом дочарају слику српског грађанског друштва у Новом Саду у 19. веку.
Исте вечери директорка школе Светлана Смиљанић представила је и најуспешније ученике школе, који су учествовали на свим нивоима такмичења и постигли запажене резултате. Они су поздрављени великим аплаузом и, како директорка рече: “Најбоље показују да школа није само обавеза, да учење није мучење, већ да може бити лепота и пуноћа живљења, стваралачки занос и радост сазнавања“.
Представом у Шабачком позоришту завршени су “Јевремови дани“, манифестација која се већ традиционално одржава у Основној школи “Јеврем Обреновић“. Манифестација је почела 18. марта и обухватила је Вече историјских филмова, Васкршњу изложбу и Јавни час из географије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa