Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ДЕЧЈА ОЛИМПИЈАДА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „НАШЕ ДЕТЕ“

МАЛИ ВЕЛИКИ СПОРТИСТИ

Трчање на педесет метара, скакање у џаку, полигон и надвлачење конопцем, сто тридесет предшколаца из тринаест вртића „Младост“, „Слобода“, „Бамби“, „Снежана“, „Полетарац“, „Пчелица“, „Веверица“, „Пролеће“, „Сунцокрети“, „Бајка“, „Бубамара“, „Шврћа“ и „Сунце“ обележили су последњи дан априла. Летњиковац је тако, као и претходних година, одзвањао дечјим радосним, навијачким повицима којима су бодрили своје другаре. Такмичарски дух захватио је све присутне од деце, преко васпитача до родитеља који су испунили травнати терен вртића „Веверица“.
- Дечја олимпијада овде да Летњиковцу већ је традиционална за нашу установу. Ово је показатељ да се ми свакодневно бавимо физичким активностима са децом. Да бисмо психички били здрави од малих ногу учимо децу физичким активностима и играма. Ово је једна велика радост за нашу децу. Сви заједно од срца учествујемо са нашим малишанима у играма ““ истакла је директорка Предшколске установе „Наше дете“ Марица Вулетић.
Припреме за Дечју олимпијаду обављају се током целе године кроз свакодневне физичке активности васпитача са децом.
- Већ од септембра се припремају за такмичења, за мале Спортске олимпијаде које се дешавају и у нашем граду и ван града. Свакодневно вежбају, припремају се и јако се радују. Имају изграђен такмичарски дух. То су све припремне предшколске групе где се такмичи по пет дечака и пет девојчица у свакој екипи ““ истакла је Јелена Живковић, васпитачица вртића „Веверица“.
Колико су спремни показали су малишани на спортском терену. Сваки труд и освојено место награђено је аплаузом. Најбољима су подељени пехари, а свим малим спортистима медаље.
- Било је тешко трчати. Спремао сам се. Радио сам у вртићу вежбе, трчао. Драго ми је што сам учествовао ““ једва је изговорио задихани Матеја Димитријевић из вртића „Младост“ који је у својој групи освојио прво место у трчању на педесет метара.
Задовољна спортским надметањем најмлађих била је и Весна Живковић, члан Градског већа задужена за спорт.
- Ови наши малишани су дивни, предивни. Увек нам улепшају дан. Јако сам срећна што сам данас овде. Градска управа града Шапца подржава сваку манифестацију. Наравно, почевши од најмлађих тако да смо ми прошле године радили едукацију васпитача који раде са предшколцима. Добили смо и један сет из Савеза за школски спорт како би имали имају што боље услове и реквизите за рад. Мислим да су они данашњим такмичењем то и показали.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa