Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
НАСТАВЉЕНО СРЕЂИВАЊЕ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ

УРЕЂЕНО КОРИТО ДУМАЧЕ У ВАРНИ

Санација корита Думаче код „Камене ћуприје“ у Варни завршена прошле недеље
Ангажовањем тешке механизације којом је уређено корито Думаче у Варни, решен је вишегодишњи проблем који су становници овог места имали са изливањем реке. Корито је проширено и очишћено у дужини од једног километра. Надлежни очекују да ће се на тај начин спречити изливање Думаче у њиве и домаћинства у наредном периоду. Урађени посао је наставак акције чишћења водотокова другог реда на подручју града Шапца.
- Највећи део радова на уређењу корита Думаче у атару села Варна је окончан. Осим ових, актуелни су радови у Богосавцу, Поцерском Причиновићу, Малој Врањској, Белој Реци и Поцерском Метковићу. Радови ће бити настављени на свим критичним тачкама које је саставила Комисија која је имала задатак да уочи и лоцира сва места на којима је потребно извршити уређење корита река и чишћење каналске мреже. Све то се ради како би се у будућности спречило изливање ведотокова другог реда, рекао је Ненад Илић, руководилац Одељења комуналне полиције у Шапцу.
Мештани Варне поздравили су акцију чишћења и ширења корита Думаче у њиховом селу, при том нагласивши слогу и заједништво мештани приликом решавања овог проблема.
- Урадили смо велику ствар. На једном делу урађено је готово у потпуности ново корито, док је на другом делу оно темељно очишћено. Веома је добро што је град кренуо у решавање овог проблема, а посебну захвалност дугујемо нашим мештанима који су дозволили прокопавање кроз њихове њиве, и на тај начин допринели смањивању опасности од поплава у будућности, рекао је становник Варне Душко Московљевић.
Р адови на чишћењу водотокова другог реда на подручју Шапца биће обављаће се све док се не реше проблеми на свим критичним тачкама.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa