Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
БРОШУРЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

О ЗНАЧАЈУ СЕДИШТА за децу

Поводом Недеље превенције повреда у саобраћају, заменик градоначелника и председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја Немања Пајић, у понедељак је Дому здравља, Служби патронаже, уручио брошуре о правилној употреби дечјих седишта у аутомобилу. Ове брошуре патронажне сестре ће делити родитељима новорођенчади, а с обзиром да су сигурносна седишта намењена деци до 12 година, биће уручиване и у вртићима и нижим разредима основних школа. Постери са овом тематиком наћи ће се у амбулантама Дома здравља.
-Од најранијег узраста деце подизаћемо свест родитеља о важности безбедности деце у саобраћају. Иницијатива је значајна за родитеље, али првенствено за децу. Превенција је важна у свим сегментима живота, па тако и у овом, навела је главна сестра патронаже Данијела Марковић.
Немања Пајић је истакао да ће градски Савет за безбедност саобраћаја у сарадњи са службом патронаже и у наредном периоду скретати пажњу на то колико је важно да се деца безбедно превозе у аутомобилима.
-Највећи проценат деце која страдају у саобраћајним незгодама су путници и ту је највећа одговорност родитеља. Сарадњом са Домом здравља и службом патронаже желимо да укажемо колико је важан појас и да деца буду у посебним седиштима током вожње, рекао је Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa