Инфо

30. април 2015.30. апр 2015.
ПОСЕТА ЈЕВРЕМОВЦУ

Оправдана улога повереника

Рад повереника у сеоским месним заједницама може знатно олакшати живот становника, нарочито оних у трећем добу, оценио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете Услужном центру у Јевремовцу. Он је истакао велику помоћ повереника приликом регистрације, односно пререгистрације пољопривредних газдинстава, која је завршена у марту.
- Жао ми је што повереници не могу да помогну грађанима приликом актуелних пријава за субвенције. Град Шабац поседује административне капацитете за то. Апелујем на републичке органе да се тај пропис промени, како би грађани у својим месним заједницама могли да заврше све послове који се тичу пољопривредних газдинстава, рекао је градоначелник Зеленовић.
Владимир Нешковић, повереник у Јевремовцу, каже да су повереници увек на располагању мештанима за консултације или помоћ у области администрације.
- Помажемо приликом прикупљања документације за родитељски и дечји додатак, као и докумената потребних за добијање новчаних средстава које даје Град Шабац. Излазимо на терен по позивима грађана како би могли да обавестимо надлежне институције. У претходном периоду, помагали смо грађанима приликом попуњавања образаца за регистрацију, односно пререгистрацију пољопривредних газдинстава. Нисмо у могућности да предајемо захтеве за субвенције, али грађани могу да дођу у Услужни центар, прикупе информације и добију помоћ у попуњавању образаца за субвенције, навео је Владимир Нешковић, повереник у Јевремовцу.
Милан Васић, председник Савета МЗ „Јевремовац“, захвалио је градоначелнику на посети и истакао добру дугогодишњу сарадњу са Градском управом. Говорио је и о плановима ове месне заједнице за наредни период.
- Очекују се конкретнији разговори са представницима шабачког „Водовода“ о даљој изградњи канализационе мреже. Разматрамо избор парцеле за изградњу здравствене амбуланте, која је неопходна с обзиром на број становника Јевремовца и обим неопходне здравствене заштите. Инсистирамо на доброј сарадњи са Предшколском установом и школом, пошто ћемо ове године имати 39 предшколаца и морамо радити у њихову корист, поручио је Милан Васић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa