Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СРПСКИ УСУД

Прошле године у ово време другачије смо мислили. Било је воде на све стране. Додуше, неки нису ни мислили. Дође му то као права српска расподела.
А да је неко, кроз времена нека, записао све српске поделе, била би то књига до књиге. Овако, већи део се преноси с колена на колено а оно што је преломљено преко колена многи и не сматрају за озбиљно. По српски.
А у овом времену и на сасвим другу тему, кажу познаваоци да ће од сада послодавци плаћати казне, и то дебеле, ако на време не исплате радницима плате. Е сад, ко ли ће то да пријави инспекцијама, можда сами радници, па да им то буде последња плата. А о висини тих зарада у предлогу тих закона ништа не кажу. Српски ћуте.
Ових дана неко се разочарао и као комуниста и као човек, док су се други обрадовали и као четници и као људи. Српска посла.
Тим поводом, познаваоци тврде, да од сада неће више бити подела на четнике и партизане. Па како ћемо се онда делити, нећемо ваљда на паметне и мало мање бистре. Српски је делити се, одвајкада.
Уместо да раде на креирању будућности, данашњи Срби раде на прекрајању прошлости. Приметили су то и неки страни званичници, да не кажемо посматрачи. Па наравно што то раде, лакше је бавити се оним што се десило него оним што треба да се буде. Српски гледано.
И тако путујемо од Немањића и Мрњавчевића до Карађорђевића и Обреновића, од Титоиста и Дражиноваца до данашње позиције и опозиције, од... до... Путујемо, али никако да стигнемо. Српска је то трка.
И кад већ завирујемо у туђе авлије, ред је, како народ каже а и зарад слободе штампе и јавне речи, погледати мало и у своје двориште. Дакле “Глас Подриња“. Па, хвала на питању, жив је, и ту је, као што се види из приложеног. Него, иде лето а с летом “Глас“ иде опет у продају, не новине на кисосцима, већ читава кућа. И то са све инвентаром и “памећу“ коју поседује. Ајд“™ сад, то некако иде законским путем, ал“™ да је нама у “Гласу“ сад знати ко ли ће бити нови газда да о њему унапред напишемо как“™у лепу. Оно у стилу да је најлепши, најбољи, да смо баш њега прижељкивали, да му желимо срећу са нама и личну дуговечност, и тако то. Е, али нико неће да нам каже ко ће то бити, па се ми сад патимо због несазнања. И то делује као српски усуд. Брале!
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa