Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
НАСТАВЉА СЕ УРЕЂЕЊЕ МАЈУРА

АСФАЛТИРАНЕ ДВЕ УЛИЦЕ

Прошлог петка, житељи улице Браће Југовић у Мајуру, после више од две деценије добили су квалитетан пут. Нови слој асфалта у недељу је добила и улица Куртовача, у истоименом насељу
Сарадњом града Шапца и мештана овог дела Мајура, после два дана припреме, асфалтирана је улица Браће Југовић. Вишедеценијски проблем становника овог дела највећег шабачког приградског насеља, који се огледао у лошем путу, на овај начин је решен.
- У Мајуру се изводе радови на више локација. Поред уређења центра насеља, радимо и на поправљању инфраструктуре у околним деловима места. Недавно смо поставили мост у насељу Куртовача, а сада смо асфалтирали улицу Браће Југовић. Саобраћајница је дуга 550 метара, вредност радова је два милиона динара, мештани су обезбедили једну, а град две трећине финансијских средстава. До краја месеца, лепши изглед и бољу функционалност, постављањем асфалта, добиће још неколико улица у Мајуру, рекао је директор Дирекције за путеве Миодраг Филиповић.
Радови су финансирани кроз пројекат „Два на динар“, а извела их је фирма „Југокоп“. Мештани улице Браће Југовић задовољни су што ће после дуго времена имати квалитетан пут у свом насељу.
- Добро је за све нас што смо реализовали ову идеју. У прошлости су многи мештани имали проблема да прођу улицом, посебно када падне киша. Дуго смо чекали на нови асфалт, сада ће ситуација бити много боља, каже мештанин Миломир Ристановић.
Прошле недеље нови асфалт добили су и становници улице Куртовача. Извођењу радова присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Улице се асфалтирају јер је то предвиђено планом и програмом, а не због избора. На основу планираних активности радимо и уређење центра Мајура и ширимо канализациону мрежу. Становници улице Куртовача су се брзо организовали, скупили новац и ушли у пројекат „Два на динар“. Град је увек ту да помогне грађанима Шапца који желе да доносе одлуке о изгледу својих насеља и животу у њима. То је наша градска политика, која подразумева да се што већи број људи укључи у процес одлучивања, посебно о томе како треба да се троши новац који они издвајају у градски буџет, навео је Зеленовић.
Представници Дирекције за путеве очекују да ће ускоро бити реконструисан и мост преко Средњомачванског канала који мештани овог насеља користе како би дошли до својих њива. Припрема документације за радове је у току, а очекује се да мост по карактеристикама буде сличан оном који је недавно постављен у оближњем насељу Куртовача.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa