Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
НАСТАВАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА „ДВА НА ДИНАР“

АСФАЛТИРАН ПУТ У ТАБАНОВИЋУ

Захваљујући пројекту „Два на динар“ у понедељак је завршено асфалтирање сокака који води ка гробљу у Табановићу. Вредност радова износи 1.800.000 динара, од чега су једну трећину обезбедили мештани, а остатак град Шабац
По налогу шабачке Дирекције за путеве у Табановићу је завршено асфалтирање 550 метара дугог пута који води до локалног гробља. Житељи овог места били су јединствени у одлуци да се кроз програм „Два на динар“ уреди баш ова саобраћајница.
- Током протеклих месец дана договарали смо се са представницима града око асфалтирања овог пута. Вредност радова је 1.800.000 динара, ми смо прикупили 600.000 динара, а остатак је обезбедио град. Месна заједница има просторије које издаје, те је део новца скупљен на тај начин, а већи део су обезбедили сами мештани. Лако смо донели одлуку да асфалтирамо баш ову деоницу, јер је то у интересу свих мештана Табановића. Људи су такви, када се асфалтирају улице питају се зашто баш та, али за асфалтирање ове, која води ка локалном гробљу, није било никаквих примедби, навео је Милан Ивановић, председник Савета месне заједнице Табановић.
Програм у ком град обезбеђује две, а мештани једну трећину финансијских средстава за изградњу путева веома је популаран међу житељима сеоских средина на подручју Шапца.
- Асфалтирамо и у Табановићу, да нам неко не пребаци да се ради само у Мајуру због избора. Мештани су показали солидарност, прикупили део новца а град је обезбедио остатак како би се овај пут асфалтирао. Ово је добар пример договора мештана и представника Савета месне заједнице Табановић који су у сарадњи са Дирекцијом за путеве града Шапца одлучили да се овај пут асфалтира по принципу „Два на динар“. Градска управа ће увек помагати и подржавати све пројекте сеоских и приградских месних заједница које ће поправити квалитет живота у њима, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Са реализацијом пројекта „Два на динар“ град ће наставити и у наредном периоду, а у њему ће, барем према најавама, поново учествовати и мештани Табановића.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa