Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
„НИКОЛАЈЕВЦИ“ УСПЕШНИ НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

МИНА И БРАНИСЛАВ У САМОМ ВРХУ

Неприкосновена доминација Мине Гајић атлетским стазама широм Србије потврђена је још једном на управо завршеном Републичком такмичењу из атлетике у Новом Саду. У дисциплини 600 метара, која јој је и омиљена, ученица ВИИ3 ОШ „Николај Велимировић“ оставила је све за собом. Цифри од преко сто педесет медаља, освајаних током претходних година, додата је још једна златна док је међу школским пехарима засјао још један.
- Веома ми је драго и важно због свега зато што сам се баш спремала за то такмичење. Свака награда је битна на свој начин. Све су ми драге. Током целе такмичарске сезоне било ми је најбитније управо Републичко такмичење. Баш сам се трудила да се спремим и да добро истрчим. Припреме су биле веома тешке са доста јаких тренинга јер сам се трудила да уђем у форму. Следеће године вероватно ће бити мало јачи ритам припрема због овогодишње стварно јаке конкуренције. Желела бих да се захвалим мојој екипи јер без њих не бих прошла пошто сам на међуокружном била друга, као и тренеру што ме је спремао, наставнику што ме подржава у школи и разредној што ме пустила ““ презадовољна је Мина која је у појединачној конкуренцији поновила прошлогодишњи успех оправдавши на тај начин очекивања.
Потврда великог рада, залагања и упорности, како Минине тако и њеног проф. физичког васпитања Велимира Јоцића.
- Најтеже је било на општинском и окружном такмичењу у Шапцу. За буквално један корак Мини је тада измакло прво место али захваљујући екипи која је била прва успела је да се пласира на међуокружно у Митровици где је, такође, била јака конкуренција. Освајањем првог места на Републичком такмичењу показала је да је најбоља у Србији и то је за све нас велики успех. Захваљујем се на томе Мини, њеним родитељима и школи која је увек била уз нас. Ово је за мене као тренера највећи успех у појединачној конкуренцији ““ рекао је проф. Јоцић.
Узаврело је било и на 46. државној смотри „Шта знаш о саобраћају“ прошле суботе у Београду где је за само два поена Браниславу Мијаиловићу, ученику ВИИИ4 ОШ „Николај Велимировић“ измакло прво место.
-Није било ни пуно тешко ни пуно лако. Пошто ми је то било треће државно такмичење било ми је доста лакше јер сам много тога научио претходних година. Награда ми доста значи јер носи и шест поена који ће ми значити приликом уписа у Техничку школу и то на смер техничар друмског саобраћаја ““ убеђен је Бранислав који после средње намерава да упише на Факултету смер безбедност у саобраћају.
Специфично по организацији, јер са окружног може само да се пласира по један ученик старијег узраста, такмичење је показало веома ригорозну селекцију.
- Врло је тешко отићи са окружног на републичко такмичење. Треба уложити доста и напора и рада, а првенствено имати воље као што је Бранислав имао. Био је далеко посвећенији овом циљу. Изузетно сам задовољан са његовим наступом. Прво понашањем на самом такмичењу, са његовом хладнокрвношћу и мирноћом а то је све захваљујући томе што је сигуран у себе, а сигуран у себе зато што се добро спремио за то такмичење ““ каже проф. техничког и информатичког образовања Милан Ђурић истичући да се сваке године са припремама креће већ у септембру.

О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa