Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ИЗВИЂАЧИ

ВЕТЕРАНИМА У ЧАСТ

Недавна извиђачка акција “Мајски сусрети“ била је повод за окупљање једног броја извиђача ““ ветерана.
На иницијативу Радована Јовичића, наставника у пензији и једног од првих извиђача у Шапцу, одред извиђача “Вера Благојевић“ организовао је пријем за своје прве извиђаче, који су својим радом ударили темеље овој организацији у Шапцу. На овај интересантан скуп одазвали су се Радован Јовичић, Цветин Мићић, Милоје Јовановић, Веља Милошевић, Милан Алимпић, Пера Трајковић, Владета Илић, Сава Дервишевић, Ђорђе Милошевић, Иван Петровић, Тереза Јовичић, Милица Мићић и Стеван Стојановић.
Овај скуп имао је два циља: да се одред захвали својим ветеранима на верност одреду, на подршку одреду у раду, на искуства која им преносе, и други да се ветерани, у првом реду Радован Јовичић, захвале одреду на стално указивање поштовања и одавање признања у виду плакета и захвалница, те позивима на свим значајним активностима извиђача у Шапцу.
Атмосфера на скупу била је врло пријатна, “прочешљана“ је историја одреда дуга скоро шездесет година, уз фотографије, чланске карте и бројних писаних докумената, обновљена су сећања на пионирски почетак извиђача у Шапцу.
Радован Јовићчић је скоро кроз сузе подсетио на бројне извиђачке активности из времена када одред од извиђачке опреме није имао скоро ништа. У то време организацију највише су помагали војска, школе и Црвени крст. На крају је рекао: природом посла којим сам се бавио био сам члан још неколико организација. Извиђачи су ми највише прирасли за срце, са њихових акција имам најлепше успомене, код извиђача је увек било најбоље другарство...
У време када је Јовичић био један од водећих извиђача у Шапцу Веља Милошевић је тек био на почетку, као основац. Он је, такође из тог времена, подсетио на неке заједничке акције које су и њему “прирасле за срце“, па му је стога овом приликом одао велико признање на труд и све што је учинио за развој извиђачке организације.
Дружење на Летњиковцу, у правом извиђачком амбијенту, трајало је на опште задовољство неколико сати. Иначе, чуло се на овом скупу, сви ветерани ове организације увек се радо виђени на свим извиђачким активностима и без позива.
Стеван Стојановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa